Aptieku biedrībā cer, ka VM labos trūkumus jaunajā zāļu uzcenojuma modelīSabiedrība
Foto un virsraksts: Delfi
  • 2024. gada 24. jūlijs 14:33
  • Delfi
  • 6

Aptieku biedrībā cer, ka VM labos trūkumus jaunajā zāļu uzcenojuma modelī

Aptieku biedrības vērtējums par jaunā modeļa izmaiņām

Aptieku biedrība izteikusi cerību, ka Veselības ministrija (VM) labos trūkumus jaunajā zāļu uzcenojuma modelī. Šādas norādes nāk pēc tam, kad tika pagarināts jaunā modeļa ieviešanas termiņš, kas gan ir neliela uzvara visām aptiekām un pacientiem, taču rosināja bažas par turpmākajiem soļiem.

Jaunā modeļa termiņa pagarinājums – solis uz priekšu

Termiņa pagarināšana, ko ieteica VM, tiek uzskatīta par nelielu uzvaru aptiekām un pacientiem. "Tas dod laiku visiem spēlētājiem pielāgoties un izprast jaunās normas," norāda Aptieku biedrības valdes priekšsēdētāja Agnese Ritene. Viņa uzsver, ka ir svarīgi sekot līdz tam, vai ministrija patiešām izpildīs solījumus un veiks nepieciešamos uzlabojumus.

Izaicinājumi, ar kuriem jāsaskaras

Neskatoties uz pozitīvo ziņu par termiņa pagarināšanu, Aptieku biedrības vadītāja norāda, ka pastāv daudzi izaicinājumi, kas joprojām ir jārisina. Ir svarīgi pārliecināties, ka jaunais modelis ne tikai uzlabo zāļu pieejamību, bet arī nodrošina pietiekamu atbalstu aptiekām, lai tās varētu sniegt kvalitatīvu pakalpojumu saviem klientiem.

Nākotne un cerības

Agnese Ritene uzsver, ka ir nepieciešams aktīvi strādāt pie problēmām, kas saistītas ar zāļu uzcenojumu, lai panāktu pozitīvas pārmaiņas visā veselības aprūpes sistēmā. Aptieku biedrība ir apņēmusies sadarboties ar VM, lai nodrošinātu, ka jaunā modeļa ieviešana kalpo gan pacientu, gan aptieku interesēm kopumā. Biedrība cer uz konstruktīvu dialogu, lai kopīgi rastu vislabākos risinājumus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas