• 2024. gada 25. augusts 20:10
  • Delfi
  • 7

Astoņās pilsētās pārspēts šīs dienas karstuma rekords

Karstuma rekordi pārsisti astoņās pilsētās

Šodien, 25. augusta, Latvijā tika pārspēti gaisa temperatūras rekordi astoņās pilsētās. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegto informāciju, ir pieredzēti neparasti augsti temperatūras rādījumi, kas liecina par karstuma viļņa iestāšanos, kas šobrīd skar valsti.

Pilsētas, kurās konstatēti rekordi

Rekordi tika pārspēti šādās pilsētās: Kolkā, Mērsragā, Saldū, Bauskā, Dobelē, Skrīveros, Stendē un Zosēnos. Katra no šīm pilsētām piedzīvoja augstāku gaisa temperatūru nekā jebkad agrāk šajā datumā, liekot iedzīvotājiem meklēt veidus, kā atvēsināties.

Ietekme uz iedzīvotājiem un vidi

Karstums ietekmē ne tikai cilvēku ikdienu, bet arī dabu. Augstās temperatūras var pārkarsēt augsni un samazināt ūdens resursus, riskējot ar sausumam un nevienmērīgu lauksaimniecības ražu. Vietējie iedzīvotāji mudina visus būt prātīgiem un izvairīties no saulē pavadīta laika, īpaši tveicīgākajās stundās.

Prognozes un turpmākā situācija

Meteorologi prognozē, ka karstuma viļņa ietekme var saglabāties vēl vairākas dienas. Iedzīvotāji tiek aicināti sekot līdzi laikapstākļiem un pievērst uzmanību jaunākajām prognozēm no LVĢMC, lai saprastu, kā vislabāk pielāgoties mainīgajiem laika apstākļiem. Karen sildīšanās un neparasti karsts laiks - tā ir tēma, kas Satiksmēs, dabas aizsardzības organizācijās un ikdienā sarunās izskanēs arvien biežāk.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas