Baltezera vēsturiskā sūkņu stacija aicina uz 120 gadu jubilejas svinībāmPasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:30
  • TV3
  • 4

Baltezera vēsturiskā sūkņu stacija aicina uz 120 gadu jubilejas svinībām

Baltezera sūkņu stacijas vēsturiskā nozīme

Baltezera sūkņu stacija ir viens no svarīgākajiem ūdens apgādes infrastruktūras objektiem Latvijā. Tā ir ne tikai tehnoloģisks sasniegums, bet arī vēstures lieciniece, kas stāsta par Rīgas ūdens apgādes attīstību un vietējās kopienas izaugsmi. Šī stacija, kas uzsāka savu darbību 1903. gadā, ir saglabājusi savu unikālo arhitektūru un funkcijas, nodrošinot ūdeni gan Rīgai, gan apkārtējām teritorijām.

Jubilejas svinības un koncerts

SIA “Rīgas ūdens” aicina visus interesentus uz svinīgām jubilejas svinībām, kas notiks 26. oktobrī no pulksten 13. Vēsturiskajā sūkņu stacijā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties īpašā pasākumā, kas iecerēts kā pateicība par ilggadējo darbību un nozīmi ūdens piegādē reģionā. Uz pasākumu ir plānots uzaicināt arī viesmāksliniekus, piedāvājot apmeklētājiem muzikālas izklaides.

Atvērta durvju diena

Lai arī vēsturiskā sūkņu stacija ikdienā nav atvērta apmeklētājiem, svinību laikā ir paredzētas ekskursijas, kuras sniegs iespēju iepazīt stacijas vēsturi un tās tehnoloģijas. Apmeklētāji varēs ieiet unikālajā ēkā, kas parasti paliek slēgta un daudziem nav pazīstama. Šī būs lieliska iespēja tiem, kas vēlas uzzināt vairāk par šīs unikālās infrastruktūras nozīmīgumu.

Vēsturiskā stacija šodien un nākotnē

Baltezera sūkņu stacija ne tikai kalpo kā vēsturisks objekts, bet arī turpina spēlēt svarīgu lomu mūsdienu ūdensapgādē. Šajā svinību laikā tiek cerēts, ka pasākums veicinās sabiedrības interesi par ūdens resursu ilgtspējīgu pārvaldību un saglabāšanu nākamajām paaudzēm. Rīgas ūdens sniegtais sabiedriskais forums ir iespēja apliecināt, cik svarīgi ir rūpēties par apkārtējo vidi un tās resursiem. Aicinām visus, kuriem rūpa Latvijas vēsture un kultūra, pievienoties Baltezera vēsturiskajā sūkņu stacijā un svinēt šo nozīmīgo brīdi kopā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas