VIDEO. Burtiski – patriotisms no pirmā elpas vilciena! Krievijā gatavo īpašu plānu, kas būs jādara ar tikko dzimušajiem mazuļiemĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 16:00
  • LA
  • 4

VIDEO. Burtiski – patriotisms no pirmā elpas vilciena! Krievijā gatavo īpašu plānu, kas būs jādara ar tikko dzimušajiem mazuļiem

Video skaties šeit

Krievijas jaunā iniciatīva

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir paziņojis par plānu, kas uzrunā citu valstu un nacionālo identitāšu patriotismu. Saskaņā ar ieceri, visi jaundzimušie tiks ietīti Krievijas karogos. Šī ideja, kas šķiet radusies no vēlmes veidot jaunu kodolu Krievijas nacionālajam garam, tiek uztverta kā "patriotiskas dāvanas" no valsts.

Patriotiskas dāvanas no valsts

Tatjana Butskaja, prokara deputāte, norāda, ka vajadzētu piešķirt katram jaundzimušajam ne tikai karogu, bet arī citas patriotiskas dāvanas, tostarp baltus, zilus un sarkanos Krievijas trikolā. Šādu iniciatīvu viņa uzskata par nepieciešamu, lai jaunās paaudzes izglītotu par valsts simboliem un patriotismu jau no pirmajām dzīves dienām.

Sabiedrības reakcija un potenciālā ietekme

Šis paziņojums raisījis plašu diskusiju Krievijas sabiedrībā. Daudzi atzīmē, ka šī ideja varētu radīt polemiku gan par to, cik tālu valsts var iejaukties privātajā dzīvē, gan par jautājumu par bērnu identitāti un viņu nākotni. Saskaņā ar dažu ekspertu viedokļiem, šāda veida valsts iejaukšanās varētu stiprināt nacionālo apziņu, taču var arī radīt raizes par individuālo brīvību.

Secinājums

Krievijas jaunā iniciatīva par patriotismu jaundzimušajiem ir neapšaubāmi ambicioza un ar ambivalentām sekām. Lai arī daļa sabiedrības šo ideju atbalsta, citi izsaka bažas par valsts lomu bērnu audzināšanā un viņu identitātes veidošanā. Laiks rādīs, kā šis plāns tiks īstenots un kādi būs tā reālie efekti uz Krievijas sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas