Hipokausta krāsns un fantastiskākais skats uz Vecrīgu. Ko apmeklētājiem atklās restaurētā Rīga pils?
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 18:59
  • LSM
  • 5

Hipokausta krāsns un fantastiskākais skats uz Vecrīgu. Ko apmeklētājiem atklās restaurētā Rīga pils?

Rīgas pils atvēršana pēc restaurācijas

Pēc ilgiem un rūpīgiem restaurācijas darbiem, Rīgas pils beidzot gatavojas uzņemt apmeklētājus. Šajā nedēļas nogalē, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs atklās durvis, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar bagātīgo vēsturi un atjaunotām telpām. Rīga kļūst par kultūras un vēstures ceļojumu galamērķi.

Programma "Atkalsatikšanās Rīgas pilī"

Apmeklētājiem tiks piedāvāta īpaša programma "Atkalsatikšanās Rīgas pilī". Šajā pasākumā ikviens interesents varēs izpētīt piecus stāvus, kuri tagad ieguvuši jaunu veidolu. Restaurācija ne tikai saglabā vēsturiskās vērtības, bet arī ienes jaunu dzīvību šajā nozīmīgajā ēkā. Apmeklētāji varēs iepazīties ar Rīgas pils nozīmīgo lomu Latvijas vēsturē.

Hipokausta krāsns un fantastiskais skats uz Vecrīgu

Viena no izcēlākajām atjaunotajām telpām ir hipokausta krāsns, kas piedāvā unikālu braucienu laikā. Šī senā apkures sistēma rāda, cik svarīgi bija gādāt par komfortu pat senatnē. Tās harmoniskā arhitektūra un funkcionalitāte ir apliecinājums Rīgas pils īpatnējām iezīmēm. Turklāt apmeklētājiem tiek piedāvāts fantastisks skats uz Vecrīgu. Rīgas pils atklātās terases būs ideālā vieta, lai apjautu pilsētas elpu un izbaudītu tās arhitektūru, kurā apvienojas senatne un mūsdienīgums. Šis skats noteikti piešķirs papildu burvību vizītei.

Noslēguma vārdi

Rīgas pils atvēršana pēc restaurācijas ir nozīmīgs notikums, kas piesaista daudzus interesentus. Latvijas Nacionālais vēstures muzejs piedāvā ne tikai jaunas telpas, bet arī iespēju izprast Rīgas vēsturi un kultūru. Neaizmirstiet izbaudīt hipokausta krāsns burvību un fantastisko skatu uz Vecrīgu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas