"Bezgaumība". Rinkēvičs izsakās par 183 000 eiro vērto "militarizētās tēlniecības kompozīciju"Latvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 09:30
  • NRA
  • 6

"Bezgaumība". Rinkēvičs izsakās par 183 000 eiro vērto "militarizētās tēlniecības kompozīciju"

Rinkēviča kritika par "militarizētās tēlniecības kompozīciju"

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs paudis savas domas par topošās "militarizētās tēlniecības kompozīcijas" izveidi pie Ādažu bāzes Kadagā. Šī kompozīcija, kuras centrālā daļa ir bruņumašīna uz postamenta, viņam liekas "diezgan bezgaumīga". Rinkēvičs savu viedokli izteica Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma", kas piesaistījusi sabiedrības uzmanību.

Sabiedrības reakcija uz prezidenta teikto

Rinkēviča izteikums izraisījis plašas diskusijas Latvijas sabiedrībā. Daži atbalsta prezidenta skatījumu, uzsverot, ka šādas militāras simbolikas izvietošana sabiedriskajā telpā var saskarties ar iebildumiem pret tās estētiku un nozīmi. Citi, pretēji, uzskata, ka šī kompozīcija simbolizē nacionālo drošību un aizsardzību, un tam ir vieta mūsdienu Latvijā.

Finansējums un mākslinieciskā vērtība

Kompozīcijas izveidei paredzēti 183 000 eiro, kas arī kļuvis par sarunu tematu. Kritiķi norāda, ka šāds līdzekļu apmērs varētu tikt izlietots jēgpilnākām iniciatīvām, kas apmierinātu sabiedrības vajadzības vai veicinātu kultūras attīstību. Mākslinieciskā vērtība un idejas, kas stāv aiz šāda veida darbiem, ir vieni no jautājumiem, par kuriem diskusijas turpinās.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Rinkēviča izteikumi par "militarizētās tēlniecības kompozīciju" ir atspoguļojuši plašāku sabiedrības diskusiju par vietu militārajai simbolikai mākslā un sabiedriskajā telpā. Šī situācija mudina domāt par to, kādas ir mūsu prioritātes, veidojot vides mākslu, un kādas emocijas un vēstījumus mēs vēlamies sūtīt nākamajām paaudzēm. Redzēsim, kā attīstīsies notikumi ap šo kompozīciju un tās ietekme uz Latvijas sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas