Varakļānu novadā sākās būvniecība (+VIDEO)Ekonomika
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 13:31
  • VS
  • 5

Varakļānu novadā sākās būvniecība (+VIDEO)

Video skaties šeit

Ievads par būvniecību Varakļānos

Varakļānu novadā ir sākusies nozīmīga būvniecība – tiek pārbūvēts tilts pār Teicijas upi. Šis projekts ir svarīgs ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet arī visai reģiona infrastruktūrai, jo attiecīgais tilts ir daļa no vietējā autoceļa Tiltagals-Mežastrodi-Varakļāni (V869).

Darbu gaita un plāni

Pārbūves darbi, kas tika uzsākti vecā tilta demontāžas posmā, plānoti beigt līdz 2025. gada pavasarim. Jaunā tilta konstrukcija tiks veidota no saliekamā betona un tiks izbūvēti jauni dzelzsbetona pamati abos Teicijas upes krastos. Ceļa šķērsojuma vietā tiks atjaunota grants seguma, kā arī uzstādītas aizsargbarjeras, kas nodrošinās drošu satiksmi.

Satiksmes organizācija būvdarbu laikā

Būvdarbu laikā satiksme tiks organizēta pa lokālu apbraucamo ceļu ar vienu kustības joslu. Ceļu satiksmes ierobežojumi iekļauj 4 metru platuma ierobežojumu un braukšanas ātruma ierobežojumu, kas būs 70 un 50 km/h dažādās posmās. Satiksme tiks regulēta, izmantojot priekšrocības ceļazīmes.

Finansējums un vēsture

Būvdarbu kopējā līgumcena ir 360 407,64 eiro (ar PVN), un projekta finansējums nāk no valsts budžeta. Varakļāni ir bagāta ar vēsturi – pirmo reizi tā tika pieminēta 1226. gadā, un 1784. gadā ieguva miesta tiesības. Šī pilsēta ir piedzīvojusi daudzus attīstības posmus, iekļaujot pilsētas tiesību iegūšanu 1928. gadā.

Nākotnes perspektīvas

Saskaņā ar 2024. gada plāniem, būs nolemts apvienot Varakļānu novadu ar Madonas novadu pēc nākamajā gadā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām. Tas, iespējams, sniegs jaunas iespējas attīstībai un resursu izmantošanai šajā reģionā. Piedāvājam noskatīties arī video, kurā redzams būvdarbu process un ieviestie uzlabojumi.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas