ASV: Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās vietu modernajā ekonomikāPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 08:08
  • VS
  • 5

ASV: Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās vietu modernajā ekonomikā

Putina lēmumi un Krievijas nākotne

Maskavas īstenotais karš Ukrainā un Krievijas izspiešana no galvenajiem tirgiem rada bažas par valsts nākotni. ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O’Braiens intervijā aģentūrai LETA pauda, ka [Vladimirs] Putins ir pieņēmis potenciāli postošus lēmumus, kas apdraud Krievijas vietu modernajā ekonomikā.

Krievijas izstāšanās no iepriekšējiem tirgiem

O’Braiens norādīja, ka Krievija zaudē savus visienesīgākos tirgus un tās lielākajām stratēģiskajām uzņēmumiem, piemēram, "Gazprom", ir radušies zaudējumi. Viņš uzsvēra, ka šis process beigsies ar Krievijas nošķiršanu no tirgiem, ar kuriem tā gadiem ilgi ir centusies sadarboties.

Ekonomiskie zaudējumi un ģeopolitiskais konteksts

Krievija ir zaudējusi simtiem tūkstošu cilvēku, kas bija būtiski tās ekonomiskajai izaugsmei. O’Braiens atzīmēja, ka Krievijas stratēģija ir vērsta uz revizionismu, taču ir grūti saskatīt labas izredzes nākotnei.

Ārpolitikas aspekts un kodoldraudi

O’Braiens minēja, ka Krievijas pastāvīgie kodoldraudus ir jāuztver kā vājuma zīmi, kas nepatīk ne tikai Rietumiem, bet arī Krievijas sabiedrotajiem, piemēram, Ķīnai un Indijai. Viņš atzīmēja, ka tādejādi Krievija sevi nostāda vienā pret Ķīnu, kas ir desmit reizes apdzīvotāka un ir ievērojami spēcīgāka ekonomiski.

Ukrainas atbalsts un starptautiskā kooperācija

Attiecībā uz Ukrainas atbalstu O’Braiens akcentēja, ka ASV ir apņēmušās panākt Ukrainas uzvaru. Šobrīd notiek intensīvas diskusijas par ieroču piegādēm, kuras ir būtiskas Ukrainas izdzīvošanai un cīņai pret agresiju.

Latvijas nozīme un stratēģiskā sadarbība

O’Braiens arī uzsvēra ASV attiecību nozīmīgumu ar Latviju, norādot, ka Latvija ir svarīgs partneris meklējot risinājumus sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā. Viņš atzīmēja, ka šāda veida partnerības ir vitāli svarīgas ASV, lai stiprinātu vērtību un sadarbības pamatus starp abām valstīm.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas