Itālija pieņem dekrētu, lai pārvarētu šķēršļus migrantu sūtīšanai uz AlbānijuPasaule
Foto un virsraksts: VS
  • šodien 07:26
  • VS
  • 5

Itālija pieņem dekrētu, lai pārvarētu šķēršļus migrantu sūtīšanai uz Albāniju

Jaunais dekrēts Itālijas valdībā

Itālijas valdība pirmdien pieņēma jaunu dekrētu, kura mērķis ir pārvarēt tiesu liktos šķēršļus nelegālo imigrantu sūtīšanai uz Albāniju. Šis dekrēts stājas spēkā pieņemšanas brīdī un paredz izmaiņas drošo valstu sarakstā, kas tieši ietekmē imigrantu nosūtīšanas procesus.

Izmaiņas drošo valstu sarakstā

Saskaņā ar jauno dekrētu, valdība ir nedaudz saīsinājusi drošo valstu sarakstu, kuras pilsoņi var tikt nosūtīti uz nometni Albānijā, lai tiktu izskatīti viņu patvēruma pieprasījumi. Iepriekšējais drošo valstu saraksts ietvēra 22 valstis, taču tagad to skaits ir samazināts līdz 19, izslēdzot no saraksta Kamerūnu, Kolumbiju un Nigēriju.

Reakcija uz Romas tiesas spriedumu

Itālijas valdība šādi reaģējusi uz Romas tiesas piektdien pieņemtu spriedumu, kas noteica, ka 12 nelegālie imigranti, kas pirmie tika sūtīti uz nometni Albānijā, jāpārved atpakaļ uz Itāliju. Tiesa savu lēmumu pamatoja ar to, ka Ēģipte un Bangladeša nebija uzskatāmas par drošām valstīm, tādējādi neļaujot šiem imigrantiem tikt nosūtītiem uz Albāniju.

Pārvaldes viedoklis un nākotnes plāni

Premjerministre Džordža Meloni, kas pārstāv nacionālkonservatīvo partiju "Itālijas brāļi", uzsvēra, ka "nedomāju, ka tiesas ziņā ir lemt, kuras valstis ir drošas". Tika norādīts, ka valdības mērķis ir ātri repatriēt lielāko daļu nelegālo imigrantu, izmantojot jaunā dekrēta priekšrocības.

Albānija kā migrantu izmitināšanas vieta

Saskaņā ar vienošanos starp Itāliju un Albāniju, kas tika parakstīta pagājušajā gadā, nelegālie imigranti, kurus Itālijas krasta apsardze vai karaflote aizturēs starptautiskajos ūdeņos, tiks izmitināti Albānijā, kamēr tiks izskatīti viņu patvēruma pieprasījumi. Šī vienošanās ir paredzēta uz pieciem gadiem un varētu palīdzēt mazināt imigrantu plūsmu uz Itāliju.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas