• 2024. gada 7. augusts 14:09
  • TV3
  • 8

Bīstama rotaļlieta! Tiek atsaukta rotaļlieta stumjamais zaķis ar zvaniņu

Rotaļlietas atsaukšanas iemesli

SIA “GLOSK” ir izsludinājusi rotaļlietas, stumjamā zaķa ar zvaniņu, atsaukšanu, kas izraisa bažas par bērnu drošību. Kā liecina informācija, kas publicēta Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) mājas lapā, šī rotaļlieta var radīt nopietnu risku bērniem. Testēšanas laikā tika konstatēts, ka plastmasas zvaniņš, kas ir piestrādāts pie rotaļlietas, viegli atdalās, un pastāv risks, ka bērns var to iešņaukt un nosmakt.

PTAC brīdinājums un rekomendācijas

PTAC ir nodevis brīdinājumu vecākiem un aprūpētājiem, aicinot nekavējoties pārtraukt lietot šo rotaļlietu un rūpīgi pārbaudīt, vai tās nav bērnu rokās. “Mēs mudinām visus, kas iegādājušies šo preču, atgriezt to pārdevējiem un nodrošināt bērnu drošību,” sacīja PTAC pārstāvis. Eksperti iesaka vecākiem būt sevišķi uzmanīgiem ar rotaļlietām, kas satur mazus vai viegli atdalāmus elementus, kas var apdraudēt bērnu veselību.

Reakcijas no sabiedrības un ekspertiem

Sociālajos medijos un ģimeņu diskusijās ir izskanējusi sašutums un bažas par rotaļlietu industrijas kvalitāti un drošību. “Katru gadu tiek atsauktas desmitiem rotaļlietu, bet mēs nevaram ļaut, lai šādas situācijas atkārtotos,” norādīja bērnu drošības eksperts. Vecāki aicina par ražotājiem un piegādātājiem pieprasīt augstākus standartus un rūpīgāku pārbaudi pirms rotaļlietas nonākšanas tirgū.

Nobeigums

Drošība ir pirmajā vietā, un vecākiem ir jābūt modriem, izvēloties rotaļlietas saviem bērniem. Šī atsaukšana kalpo kā svarīgs atgādinājums, ka, lai arī rotaļlietas sniedz izklaidi un prieku, tās vienlaikus var radīt nopietnus riskus, ja netiek pietiekami rūpīgi pārbaudītas. Gaidām turpmākās rīcības no ražotājiem un valdības, lai nodrošinātu bērnu drošību visās rotaļlīgās prakšu jomās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas