Brīdina par telefonkrāpnieku aktivitātēm WhatsAppKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 7. oktobris 15:35
  • VS
  • 4

Brīdina par telefonkrāpnieku aktivitātēm WhatsApp

Brīdinājums par jauniem telefonkrāpnieku uzbrukumiem

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) pakalpojumu sniedzējs SIA "Bite Latvija" ir paziņojis par pieaugošajām telefonkrāpnieku aktivitātēm, kas saistītas ar WhatsApp. Arvien vairāk klientu ziņo, ka viņi ir pievienoti nezināmu numuru izveidotām grupām, un uzņēmums aicina būt ļoti uzmanīgiem.

Kādi ir telefonkrāpnieku mērķi?

"Bite Latvija" iekšējās drošības procesu vadītājs Reinis Pudāns uzsver, ka šī jaunā aktivitāte ir kļuvusi aizvien izplatītāka. Krāpnieki, visticamāk, izmanto nejaušības principu, lai atrastu aktīvus telefona numurus. Pūda piebilst, ka šādas rīcības mērķis pagaidām ir neskaidrs, taču tas varētu ietvert krāpniecisku saišu izplatīšanu grupās vai telefona numura darbības statusa pārbaudi, ko vēlāk varētu izmantot citās krāpniecības shēmās.

Ko darīt, ja esat pievienots grupai?

SIA "Bite Latvija" informē, ka ir svarīgi rīkoties nekavējoties: 1. **Nepieņemt uzaicinājumus** pievienoties WhatsApp grupām no nepazīstamām numuru. 2. **Nekavējoties pamest grupu**, ja esat tai pievienots bez jūsu piekrišanas. 3. **Iestatīt WhatsApp lietotnē**, ka uzaicinājumus grupām varat saņemt tikai no jums pazīstamiem kontaktiem.

Aicinājums uz piesardzību

Uzsverot šos drošības pasākumus, "Bite Latvija" aicina visus savus klientus būt modriem un aktīvi reaģēt uz jebkādām aizdomīgām aktivitātēm. Tādējādi katrs var palīdzēt cīnīties pret telefonkrāpnieku izplatību un nodrošināt savu drošību virtuālajā vidē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas