Dāņi cīņas otrajā daļā salauž Norvēģiju, uz Milānu dosies arī slovāki, franči gaida

Dāņu izcilo sniegumu ceturtdaļfinālā

2026. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru hokejā vīriešiem iznākumi snieguši priekus Dānijas hokeja izlasei, kas svētdienas vakarā aizvadīja spraigu cīņu pret Norvēģiju. Otrajā mača daļā Dāņu komanda spēja uzsākt ievērojamu uzbrukumu, izrādot pārliecinošu spēli, kas beidzot noveda pie uzvaras. Šo rezultātu dēļ Dānijai tagad ir ceļazīme uz gaidāmajiem olimpiskajiem turnīriem Milānā.

Slovāku ceļš uz Milānu

Viens no noslēguma turnīriem piedāvāja arī Slovākijas izlasei iespēju kvalificēties olimpiskajam turnīram. Pēdējās spēles laikā slovāki demonstrēja izcilu sniegumu, apsteidzot savus konkurentus un izcīnot nepieciešamo uzvaru. Tādējādi arī Slovākijas hokejisti dosies uz Milānu, kur viņiem būs iespēja pierādīt sevi uz starptautiskās arēnas.

Franču gaidas un neziņa par Krieviju

Kamēr Dāņu un Slovākijas izlases svin savas uzvaras, francūžiem šobrīd nākas gaidīt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) lēmumu par Krievijas dalību olimpiskajās spēlēs. Viņiem ir piešķirta visaugstākā statistika starp otrās vietas ieguvējām, taču Krievijas iesaistīšanās šajos turnīros ir apstrīdēta. Ņemot vērā Krievijas un Ukrainas konflikta sekas, nešķiet, ka Krievija tuvākajā laikā spēs atgriezties starptautiskajā sporta apritē.

Kopsavilkums un skatījums nākotnē

Šī kvalifikācijas turnīra rezultāti ir apliecinājums Dānijas un Slovākijas potenciālam hokejā un liecina par to, ka abas valstsvienības ir gatavas cīņai par medaļām gaidāmajos olimpiskajos turnīros. Franču komanda paliek gaidot izšķirošo lēmumu, kas varētu ietekmēt viņu iespējas sacensties. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pārsteigumus hokeja laukumā, nākotne solās būt aizraujoša.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas