Dārzeņu un kaltētu augļu plovs ar desiņāmŠefu gaidījāt?
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 2. oktobris 12:09
  • TV3
  • 12

Dārzeņu un kaltētu augļu plovs ar desiņām

Gastronomiskās izpētes sākums

Šonedēļ Latvijas kulinārijā ir noticis interesants eksperimenta. Mūziķis Kaspars Zemītis, kurš ir pazīstams ne tikai ar savu mūziku, bet arī ar aizrautību par garšīgu ēdienu, apmeklēja šefpavāru Lauri Aleksejevu. Viņš atklāja pavāram savas gastronomiskās preferences un iepazīstināja ar iecienītākajiem dārzeņiem, kurus vēlējās izmantot savā plovā.

Kaspara iecienītie dārzeņi un augļi

Zemītis atklāja, ka viņam ļoti patīk ēst, un viņš labprāt izmēģina dažādas receptes. Viens no galvenajiem viņa noraidījumiem ir lapu koriandrs, kuru viņš aprakstīja kā garšojam pēc blaktīm. Tā vietā viņa izvēle iekrīt uz sezonāliem dārzeņiem, kas pieejami viņa iekopotajā dārzā. Kabači, tomāti un burkāni ir tikai dažas no sastāvdaļām, ko šis radošais mūziķis plāno iekļaut savā plovā.

Dārzs – kulinārijas iedvesma

Laika pavadīšana dārzā ir ne tikai hobijs, bet arī veids, kā iegūt svaigus produktus. Zemīša dārzs ir piesātināts ar košām krāsām un aromāta bagātiem dārzeņiem. Pavārs Aleksejevs tika aicināts uz vietas, lai redzētu, kādi dārzeņi aug un kā tie varētu tikt iekļauti unikālā plova receptē.

Plova gatavošana ar desiņām

Vienojošā sastāvdaļa plovā ir desiņas, kuras piešķir ēdienam bagātīgu un sātīgu garšu. Šī tradicionālā ēdiena pagatavošana, piesitot modernās kulinārijas elementiem, ir tas, uz ko Zemītis cer. Viņš plāno attiecīgi apvienot dārzeņu garšas ar desiņu sātīgumu, radot patiesi unikālu un garšīgu plovu.

Noslēguma domas

Šis gastronomiskais stāsts ir par radošumu, svaigumu un vienkāršu prieku no ēdiena. Kaspara Zemīša un Lauri Aleksejeva sadarbība sola interesantu un garšīgu rezultātu - dārzeņu un kaltētu augļu plovu, kas noteikti iepriecinās ne tikai viņus, bet arī visus Latvijas ēdienu mīļus. Negaidiet, lai izmēģinātu šo unikālo recepti!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas