Daugavā noķerta Latvijas rekodrzivs, kas makšķernieku lomos trāpās ārkārtīgi retiDzīvnieki
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 15:41
  • TV3
  • 3

Daugavā noķerta Latvijas rekodrzivs, kas makšķernieku lomos trāpās ārkārtīgi reti

Rekordu pārspošana Daugavā

Latvijas ūdeņi šovasar piedzīvojuši aizraujošu notikumu, kad makšķernieks Igors Skurjats noķēra milzu raibo platpieri (Aristichtys nobilis), kas kļuvusi par jaunu Latvijas rekordu. Šis notikums notika Daugavā, lejpus Ķeguma hidroelektrostacijas, un svars šim plēsējam bija iespaidīgi 22,9 kilogrami.

Maz zināms sastapams zivju sugas pārstāvis

Raibie platpireji ir ļoti reti sastopami Latvijas ūdeņos, un to noķeršana ir ārkārtīgi grūta. Šī suga parasti ir dzīva siltākos ūdeņos, tāpēc tiek uzskatīta par īstu trofeju katram makšķerniekam. LMSF norāda, ka Igora panākums ir ne tikai personīgs sasniegums, bet arī nozīmīgs brīdis Latvijas makšķerēšanas vēsturē.

Sociālo tīklu atbalsts

Informācija par šo notikumu tika publicēta LMSF oficiālajā “Facebook” lapā, kur makšķernieki un dabas mīļotāji steidza izteikt apsveikumus Igoram par lielisko lomu. Šis panākums rosinājis diskusijas par makšķerēšanas ilgtspējību un nepieciešamību aizsargāt Latvijas ūdeņus, lai turpinātu nodrošināt labas makšķerēšanas iespējas arī nākotnē.

Secinājumi un nākotnes perspektīvas

Igora Skurjata panākums pierāda, ka dabā vēl pastāv neizmēroti resursi un izaicinājumi katram makšķerniekam. Šī notikuma atspoguļojums arī raisa cerības par vides aizsardzību un izglītošanu attiecībā uz Latvijas ūdeņiem un to iemītniekiem. Makšķernieki, piedaloties šādās aktivitātēs, var ne tikai gūt prieku no paša makšķerēšanas procesa, bet arī piedalīties Latvijas dabas aizsardzībā un ilgtspējības veicināšanā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas