Gardās ķirbju uzkodasZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Gardās ķirbju uzkodas

Gardās ķirbju uzkodas: Ideāls gadalaika našķis

Rudens ir laiks, kad ķirbji ir sava pilnbrieda laikā, un tas ir lielisks brīdis, lai izmēģinātu gardas un sātīgas ķirbju uzkodas. Šodien piedāvājam divas receptes, kas noteikti iepriecinās jūsu garšas kārpiņas – viena sātīgāka un silta, otra ideāla papildināšanai uzkodu platei.

Ceptas ķirbja šķēles ar sieru

Lai izveidotu sātīgu un garšīgu uzkodu, izmēģiniet ceptas ķirbja šķēles ar sieru. Šī recepte ir vienkārša un ātra, un tai nepieciešamas tikai dažas sastāvdaļas. Sākumā, jums būs nepieciešams svaigs ķirbis, kuru sagriezīsim šķēlēs. Pievienojiet nedaudz olīvju eļļas, sāls un piparus, lai izceltu ķirbja garšu. Pēc tam, uz katras šķēles uzlieciet ietītu siera gabalu – ideāli derēs mozzarella vai ricotta. Cept visus kopā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes, līdz siers ir kļuvis zeltains un izkusis.

Ķirbju sēklu sviests kā uzkodu platei

Otra recepte būs lielisks papildinājums jūsu uzkodu platei – ķirbju sēklu sviests. Tas ir ne tikai garšīgs, bet arī veselīgs našķis, kas lieliski sader ar grauzdiņiem vai dārzeņiem. Lai pagatavotu šo sviestu, jums būs nepieciešams grauzdētas ķirbju sēklas, nedaudz medus un kanēļa. Sēklas ieberiet blenderī un blendējiet līdz viendabīgas masas iegūšanai. Pievienojiet pārējās sastāvdaļas un turpiniet blendēt, līdz iegūstat vienmērīgu konsistenci. Šo sviestu var pasniegt ar maizes grauzdiņiem vai kā dipu ar dārzeņiem.

Noslēgums: Baudiet rudens garšu

Gatavojot šīs gardās ķirbju uzkodas, jūs ne tikai baudīsiet garšīgu maltīti, bet arī iepriecināsiet savus viesus ar radošām un veselīgām izvēlēm. Visskaistākais ir tas, ka šīs receptes lieliski papildina viena otru, tādējādi radot nevainojamu uzkodu pieredzi, kas neatstās vienaldzīgu nevienu ķirbju cienītāju. Pamēģiniet un baudiet rudens garšas pilnībā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas