"Depo" nebūs jāmaksā 700 000 eiro lielais sodsLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:13
  • NRA
  • 7

"Depo" nebūs jāmaksā 700 000 eiro lielais sods

Augstākās tiesas lēmums par "Depo" sodu

Augstākā tiesa (AT) ir pieņēmusi lēmumu, ar kuru atstāta negrozīta Administratīvās apgabaltiesas spriedums. Šis spriedums atceļ 701 811 eiro lielo naudas sodu, ko Konkurences padome (KP) bija piemērojusi būvniecības preču tirdzniecības tīklam SIA "Depo DIY" ("Depo").

Kāds bija sods?

Konkurences padome 2019. gadā noteica soda naudu SIA "Depo" par informācijas nesniegšanu, kas bija saistīta ar uzņēmuma darbības regulējumu. Tas raisīja diskusijas par uzņēmumu atbildību un normatīvo aktu ievērošanu, tomēr Augstākā tiesa ir nolēmusi, ka šāds sods nav pamatots.

Reakcija no "Depo" puses

"Depo" pārstāvji ir pauduši atvieglojumu par tiesas lēmumu, norādot, ka uzņēmums vienmēr ir centies ievērot normatīvos aktus un sadarboties ar regulējošajām institucijām. Viņuprāt, šis lēmums ir nozīmīgs ne tikai uzņēmumam, bet arī visai industrijai, jo tas uzsver nepieciešamību pēc skaidrākām un samērīgām soda sankcijām.

Ko šis lēmums nozīmē tirgum?

Šis Augstākās tiesas spriedums var ietekmēt ne tikai "Depo", bet arī citus uzņēmumus būvniecības preču tirdzniecībā. Tas var signalizēt par Konkurences padomes sodu prakses pārskatīšanu, kā arī ieviest pārliecību, ka uzņēmumi var apstrīdēt sodus, ja uzskata, ka tie nav pamatoti.

Nākotnes perspektīvas

Nozares eksperti piekrīt, ka šī situācija var mudināt uzņēmumus aktīvāk uzlabot savu iekšējo kontroli un informācijas sniegšanas procedūras, lai izvairītos no līdzīgiem konfliktiem nākotnē. Visbeidzot, Šis gadījums kalpo kā brīdinājums, ka atbildība pret likumu ir priekšnoteikums ilgtspējīgai un uzticamai uzņēmējdarbībai Latvijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas