Dienas receptes: Smaržīgie kēksiņiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Dienas receptes: Smaržīgie kēksiņi

Dienas receptes: Smaržīgie kēksiņi

Svētdiena ir lieliska diena, lai iepriecinātu sevi un savus mīļos ar gardiem un aromātiskiem kēksiņiem. Šodien piedāvājam jums vienkāršu recepti, kas radīs brīnišķīgas smaržas visā mājā. Kēksiņi ar kanēļa un piparkūku aromātu ne tikai ir viegli pagatavojami, bet tie arī lieliski piemēroti sezonai.

Ingredienti

Lai pagatavotu šos smaržīgos kēksiņus, jums būs nepieciešami sekojoši ingredienti: - 200 g miltu - 150 g cukura - 1 tējkarote cepamo pulveri - 1/2 tējkarote kanēļa - 1/2 tējkarote piparkūku garšvielu - 2 olas - 100 ml piena - 80 ml eļļas - Sāls pēc garšas

Pagatavošanas gaita

1. **Sagatavo sastāvdaļas** – vispirms sakauj olas ar cukuru, pievienojot pienu un eļļu. 2. **Sajauc sausās sastāvdaļas** – bļodā apvienojiet miltus, cepamo pulveri, kanēli, piparkūku garšvielas un sāli. 3. **Apvienojiet sastāvdaļas** – sajauciet sausās un mitrās sastāvdaļas, līdz iegūstat viendabīgu masu. 4. **Pildīšana** – lejiet mīklu sagatavotās kēksiņu formiņās, līdz 2/3 no katras formiņas. 5. **Cepšana** – cept pirmsuzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 20-25 minūtes, līdz kēksiņi kļūst zeltaini.

Pasniegšanas ieteikumi

Kad kēksiņi ir izcepti, ļaujiet tiem atdzist. Tie var būt lielisks deserts vai uzkoda pie tējas vai kafijas. Varat tos dekorēt ar cukura pūderi vai krējuma siera glazūru, lai piešķirtu papildu garšu un izskatu.

Pēdējās domas

Šie smaržīgie kēksiņi noteikti iepriecinās katru, kas nogaršos tos. Ar kanēļa un piparkūku aromātu tie kļūst par ideālu izvēli gan svinību galdā, gan ikdienas saldējumā. Izmēģiniet un dalieties savās atsauksmēs!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas