"Es, protams, atvainojos, bet vai tiešām pie Gaismas pils tiek uzstādīta Ziemassvētku eglīte?" Ļaudis soctīklos sašutuši par pāragro Ziemassvētku dekorāciju uzstādīšanu pilsētvidēLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 16:11
  • LA
  • 4

"Es, protams, atvainojos, bet vai tiešām pie Gaismas pils tiek uzstādīta Ziemassvētku eglīte?" Ļaudis soctīklos sašutuši par pāragro Ziemassvētku dekorāciju uzstādīšanu pilsētvidē

Agrīni Ziemassvētku rotājumi: jautājuma saasinājums

Es, protams, atvainojos, bet vai tiešām pie Gaismas pils tiek uzstādīta Ziemassvētku eglīte? Pēdējās dienās sociālajos tīklos ir uzvirmojušas diskusijas par agrīno Ziemassvētku dekorāciju uzstādīšanu Rīgas pilsētvidē. Šī tradīcija, kas parasti sākas pēc Valsts svētku nedēļas, šoreiz šķiet iepriekš plānota un izpildīta pat pirms 18. novembra.

Sabiedrības reakcija: sašutums un neapmierinātība

Daudzi sociālo tīklu lietotāji pauž savu sašutumu par to, ka Ziemassvētku rotājumi tiek izvietoti vēl pirms Valsts svētkiem. Komentāri liecina, ka daļa sabiedrības uzskata, ka šī agrīnā svētku atmosfēra var novērst uzmanību no Latvijas Republikas proklamēšanas svinībām un to nozīmīguma. “Kas gan var būt svinīgi, ja jau pirms mūsu valsts svētkiem liek rotājumus, kas pieder pie citiem svētkiem?” – skan jautājumi no sašutušajiem iedzīvotājiem.

Pilsētas vadība: viedoklis par svētku rotājumiem

Rīgas pilsētas vadība līdz šim nav sniegusi skaidru atbildi par agrīno Ziemassvētku eglīšu un citu dekorāciju izvietošanu. Decoriāciju uzstādīšana varētu būt saistīta ar plānoto svētku programmu, taču sabiedrības reakcija liecina, ka šāda rīcība nav vadība saņēmusi pozitīvi. Ir skaidrs, ka nepieciešams atrast līdzsvaru starp svētku svinēšanu un cieņu pret mūsu valsts simboliem un tradīcijām.

Jautājums par tradīcijām un svētku garu

Iespējams, ka sabiedrība gaida, kad svētku rotājumi tiks izvietoti uz gaidāmiem Ziemassvētkiem, bet ir svarīgi atcerēties, ka tradīcijas ir mainīgas. Šajā gadījumā jautājums paliek atvērts: kādā brīdī sākas svētki un kad būtu pareizi tos svinēt? Sabiedrības diskusija par šiem jautājumiem turpinās, un, šķiet, ka šī tēma šogad ir aktuāla kā nekad agrāk.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas