FIBA negribot pieļaut 3x3 čempiones Nīderlandes spēli pret BIG3 zvaigznēm

FIBA iejaucas: Nīderlandes čempiones nesaņem zaļo gaismu

Basketbola sabiedrībā šobrīd valda satraukums, jo Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) ir nolēmusi nepieļaut vēlamo spēli starp Nīderlandes 3x3 čempionēm un BIG3 līgas zvaigznēm. Šī spēle bija iecerēta kā unikāls notikums Parīzes olimpisko spēļu laikā, taču FIBA lēmums ir radījis vilšanos daudzos basketbola fanos.

Ice Cube izaicina Nīderlandi

BIG3 līgas izveidotājs, pazīstamais reperis Ice Cube, ir aktīvi iesaistījies šajā diskusijā, izteikdams izaicinājumu Nīderlandes basketbolistēm. Viņš ir norādījis, ka olimpiskās spēles ir lieliska platforma, kurā kastinga līmeņa spēlē varētu satikties mūzikas un sporta pasauli. Pati Nīderlandes komanda esot bijusi gatava piedalīties šajā savstarpējā spēlē, tomēr FIBA ir noraidījusi šo iespēju, apgalvojot, ka tas varētu radīt neskaidrības un traucējumus sacensību struktūrā.

Reakcija un sekas

Basketbola analītiķi un līdzjutēji ir dažādi reaģējuši uz FIBA lēmumu. Daži uzskata, ka šāda veida spēles veicinātu sporta popularitāti un radītu patīkamu atmosfēru eiropiešu un amerikāņu basketbola kopienā. Citi norāda, ka svinīgi olimpiskie notikumi prasa stingru organizāciju un nevajadzīgu risku pieļaušana nav pieļaujama. Nīderlandes basketbolistes, kuras izcīnīja olimpisko zeltu iepriekšējās spēlēs, bija gatavas izmantot šo iespēju, lai parādītu savus talantus un izceltu basketbola kultūru. Tagad atliek vien cerēt, ka nākotnē FIBA varētu pārskatīt savu nostāju un ļaut sportistiem piedalīties šādās unikālās sacensībās.

Nākotnes perspektīvas

Neskatoties uz FIBA iejaukšanos, lielais BMX u.c. sporta veidu līdzīgo notikumu popularitāte liecina, ka interese par hibrīda sporta formātiem neiznīkst. Ja nākotnē tiks radīti jauni formāti un notikumi, ir iespējams, ka tādas spēles kā Nīderlandes pret BIG3 var atgriezties sarunu centrā. Taču šobrīd šķiet, ka oficiālo sacensību noteikumi neļaus veidot jaunas tradīcijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Sportacentrs portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas