• 2024. gada 6. septembris 08:15
  • TV3
  • 8

FOTO: Dabas muzejā ir apskatāmas ap 280 dāliju šķirņu

Vairāk foto skaties šeit

Ekspozīcijas pārskats

Latvijas Nacionālajā dabas muzejā šobrīd norisināsies krāšņs pasākums, kas iepriecinās dārzkopības entuziastus un dāļu mīļotājus. No 5. līdz 8. septembrim apmeklētājiem ir iespēja apskatīt iespaidīgu ekspozīciju, kurā ir iekļautas ap 280 dāliju šķirņu no dažādām kolekcijām, tostarp Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Nacionālā Botāniskā dārza, kā arī biedrības “Latvijas dālijas” audzētāju ieguldījumu.

Dāliju nozīme un popularitāte

Dālijas ir ne tikai eleganti ziedi, bet arī simbolizē Latvijas dārzkopības tradīcijas un bagātību. Šīs krāsainās un daudzveidīgās puķes ir iecienītas vasaras dārzos un dārznieku vidū, piedāvājot plašu krāsu un formu izvēli. Dāliju kolekcijas šajā izstādē atspoguļo ne tikai audzēšanas praksi, bet arī radošumu, ko šie ziedi iedvesmo.

Ko apmeklētāji var gaidīt?

Izstādes apmeklētājiem ir iespēja ne vien apbrīnot dālijas, bet arī uzzināt vairāk par šo ziedu audzēšanu, kopšanu un šķirņu atšķirībām. Būs pieejami konsultanti un eksperti, kas dalīsies ar savām zināšanām un pieredzi. Izstāde ir neaizvietojama iespēja visiem interesentiem iegūt jaunas zināšanas un iedvesmoties sava dārza veidošanai.

Pasākuma norises vieta un laiks

Neaizmirstiet — šī aizraujošā izstāde ir pieejama tikai četras dienas! Latvijas Nacionālais dabas muzejs gaida apmeklētājus no 5. līdz 8. septembrim. Izmantojiet šo iespēju, lai iepazītos ar daiļziedu pasauli un gūtu jaunas idejas savam dārzam.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas