FOTO: "Latvijā ir izdevies atrast māju sajūtu!" Ar emocionālu koncertu noslēgusies nometne bērniem no kara skartajām teritorijām UkraināZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

FOTO: "Latvijā ir izdevies atrast māju sajūtu!" Ar emocionālu koncertu noslēgusies nometne bērniem no kara skartajām teritorijām Ukrainā

Vairāk foto skaties šeit

Ievads: Mūzikas nometne ar emocionālu noslēgumu

No 4. līdz 15. oktobrim Rīgā norisinājās unikāla mūzikas instrumentu spēles nometne, kas pulcēja bērnus no Ukrainas, kuru dzīves skārusi karā notikušā vardarbība. Nometnē piedalījās jauni talanti, kuriem bija iespēja attīstīt savas muzikālās prasmes, gūt jaunas zināšanas un garīgi atgūties no pieredzes, ko tiem nācās pārdzīvot.

Emocionāls koncerts kā noslēgums

Nometnes noslēguma pasākums sagādāja ne vienu vien emocionālu mirkli. Bērni, kopā ar saviem skolotājiem, sniedza koncertu, kas ne tikai parādīja viņu muzikālās spējas, bet arī izpauda viņu stāstus un emocijas - sāpi, cerību un vēlmi pēc miera. Šis koncerts kļuva par platformu, kurā bērni varēja dalīties pieredzē un izpaust sevi caur mūziku. Apmeklētājiem bija iespēja būt lieciniekiem šīs talantīgās jaunatnes apņēmībai un radošumam.

Mājas sajūtas atjaunošana

Šajā nometnē bērniem izdevās ne tikai apgūt mūzikas instrumentu spēli, bet arī atgūt mājas sajūtu. Par to liecināja kopā pavadītais laiks, draudzība un atbalsts, ko viņi saņēma no nometnes organizatoriem un skolotājiem. Ierodoties nometnē, daudzi bērni bija zaudējuši ticību labajam un cerībai, tomēr viņu acīs varēja redzēt jaunu gaismu, kad viņi sniedza savu koncertu.

Noslēguma piezīmes

Šī nometne ir pierādījums tam, cik svarīgi ir palīdzēt bērniem no kara skartajām teritorijām atgūt normālu dzīvi. Mūzika ne tikai sniedz iespēju izpausties, bet arī palīdz dziedēt emocionālas rētas un veidot jaunas attiecības. Nometne Rīgā ir lielisks piemērs, kā ar radošām aktivitātēm var atjaunot cerību un sniegt bērniem jaunu perspektīvu nākotnei.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas