• 2024. gada 14. augusts 11:28
  • Delfi
  • 9

Guntars Krols: Eiropā šogad strauji uzlabojas apstākļi IPO darījumiem

Guntars Krols: Eiropā šogad strauji uzlabojas apstākļi IPO darījumiem

Guntars Krols, Latvijā pazīstams finanšu eksperts, norāda, ka šajā gadā Eiropā ir vērojama strauja IPO tirgu atgūšanās. Pirmajā ceturksnī bija novērojamas pozitīvas tendences, kas liecina par to, ka investori atkal sāk ieinteresēties par sākotnējiem publiskajiem piedāvājumiem.

ASV un Eiropas tirgus atjaunošanās

Šī gada pirmā puse apliecina Guntara Krola teikto – kaut arī visā pasaulē ir novērots 12% samazinājums IPO darījumu skaitā, tajā pašā laikā tieši ASV un Eiropā redzama izaugsme. Lai arī kopējais IPO darījumu skaits samazinājās no 624 pagājušajā gadā līdz 551 šogad, Eiropas valstis spēj saglabāt pozitīvas tendences.

Investīciju apjoma samazināšanās

Par spīti tam, ka Eiropā un ASV atjaunojas IPO tirgus, ir vērts pieminēt, ka kopējais ieguldījumu apjoms šogad sarucis par 16%. Pirmajā pusgadā investīcijas sasniedza 52,2 miljardus ASV dolāru, kas ir mazāk nekā 62,5 miljardu dolāru apjoms iepriekšējā gadā. Šis samazinājums varētu būt saistīts ar globālajiem ekonomiskajiem izaicinājumiem, kas joprojām ietekmē investorus.

Nākotnes perspektīvas

Guntars Krols uzsver, ka, neskatoties uz pašreizējo situāciju, tirgus atjaunošanās Eiropā un ASV rada optimismu. Ar investoru interesi pieaugot, kā arī uzņēmumu centieniem piesaistīt kapitālu caur IPO, nākotnes izredzes varētu būt pozitīvas. Tas varētu būt iespēja uzņēmumiem, kas vēlas paplašināt savas darbības un investīciju plūsmas. Šī brīža attīstības tendences liecina, ka IPO tirgus attīstās pozitīvā virzienā, un nākamajos mēnešos varētu redzēt jaunas iespējas jauniem un situācijai atbilstošiem uzņēmumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas