• 2024. gada 5. septembris 18:11
  • TV3
  • 8

Itālijas ziemeļos plosās vētra, sabrukuši tilti un pazudis cilvēks

Vēja un lietus radītie bojājumi Itālijas ziemeļos

Itālijas ziemeļi šobrīd piedzīvo nopietnus laikapstākļus, kuri pat apgrūtina ikdienas dzīvi. Pēdējo dienu laikā spēcīgā vētra ir izraisījusi ievērojamus postījumus, kuru vidū ir tiltus, kas sabrukuši un ievērojami satiksmes traucējumi. Iedzīvotāji ziņo par biežiem zibens spēriieniem un milzīgām vēja brāzmām, kas apgrūtina mobilizēties un palīdzēt cietušajiem.

Konstantīna arkas izpostīšana Romā

Nesenā vētra jau izraisīja postījumus Romā, kur sabojāta slavenā Konstantīna arka, kas ir viens no Itālijas vēstures simboliem. Eksperti norāda, ka šādi laikapstākļi ir ārkārtīgi bīstami kultūras mantojumam un var apdraudēt gan cilvēku dzīvības, gan nozīmīgo arhitektūru. Vides gotiskā pieminekļa stāvoklis šobrīd tiek rūpīgi izvērtēts, lai novērstu turpmākus bojājumus.

Milāna cietusi no stiprām lietusgāzēm

Milānā, līdzīgi kā citās ziemeļu pilsētās, spēcīgais lietus ir radījis katastrofālas sekas. Tiesas ēka tika appludināta, liekot darbiniekiem un apmeklētājiem evakuēties no ēkas, kas ir bijusi ķīla juridiskam procesam. Vietējās iestādes strādā, lai atjaunotu kārtību un nodrošinātu iedzīvotāju drošību. Citi infrastruktūras elementi, tostarp ceļu tīkli un sabiedriskais transports, arī sastopami grūtības, radot ilgi gaidītas problēmas sarežģītajā situācijā.

Iztrūkstošs cilvēks un glābšanas operācijas

Diemžēl slikto laikapstākļu rezultātā jau ir ziņots par pazudušiem cilvēkiem. Itālijas varas iestādes ir uzsākušas plašas glābšanas operācijas, cenšoties atrast zudušo personu, kuras iznīcinošā tikšanās ar elementārā spēka postošo varu ir radījusi satraukumu visā reģionā. Glābšanas komandas strādā apstākļos, kas ir piepildīti ar grūtiem laikapstākļiem, cenšoties nodrošināt, ka ikviens, kuriem nepieciešama palīdzība, saņem to laicīgi un efektīvi. Pēc šiem notikumiem iedzīvotāji lūdz palīdzību un atbalstu, lai atjaunotu kārtību un stabilitāti savā kopienā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas