"Ja Krievija var brīvi šaut pa Ukrainu, bet Ukraina nevar atbildēt līdzvērtīgi, tas ir netaisnīgi," Šnore par Rietumu atbalstu UkrainaiĀrzemēs
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 15:53
  • LA
  • 4

"Ja Krievija var brīvi šaut pa Ukrainu, bet Ukraina nevar atbildēt līdzvērtīgi, tas ir netaisnīgi," Šnore par Rietumu atbalstu Ukrainai

Krievijas iebrukums: globālas sekas

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā turpina raisīt plašas diskusijas par Rietumu valstu atbalstu šai valstij. Šī agresija ir ne tikai izsistusi no ierakstiem sadarbības dibināšanu un militārā atbalsta sniegšanu, bet arī izvērsusi plašākas sarunas par to, kādas ir valstu atbildības attiecības šāda mēroga konfliktā.

ASV un Ukrainas militārais atbalsts

Viens no aktuālākajiem jautājumiem ir par to, vai ASV atļaus Ukrainai izmantot Rietumu ieročus, lai raidītu triecienus dziļāk Krievijas teritorijā. Daudzi uzskata, ka ir nepieciešams paplašināt Ukrainas militārās spējas, lai nodrošinātu līdzvērtīgu atbildi pret Krievijas agresiju. Tas tomēr rada arī bažas par iespējamām sekām, kas varētu izraisīt eskalāciju konfliktā.

Šnore par netaisnību

Saeimas deputāts Edvīns Šnore, izsakoties TV24 raidījumā “Ziņu TOP”, norādīja, ka “ja Krievija var brīvi šaut pa Ukrainu, bet Ukraina nevar atbildēt līdzvērtīgi, tas ir netaisnīgi.” Šnore uzsvēra, ka ir nepieciešams īstenot militāru atbalstu, kas ļautu Ukrainai aizsargāt savu suverenitāti un teritoriālo integritāti.

Rietumu reakcija un nākotne

Šī diskusija par Rietumu atbalstu Ukrainai turpina attīstīties, un daudzi jautājumi paliek neatbildēti. Vai Rietumu valstis būs gatavas sniegt Ukrainai nepieciešamās militārās iespējas, lai nodrošinātu līdzvērtīgu atbildi pret Krievijas uzbrukumiem? Laiks rādīs, kādi soļi tiks sperti nākamajā attiecību attīstības posmā starp Rietumiem un Ukrainu šī jēdziena ietvaros.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas