Slimnīcas valsts kvotām neiztērēto naudu tomēr drīkstēs pārdalīt citiem medicīnas pakalpojumiem
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:12
  • LSM
  • 5

Slimnīcas valsts kvotām neiztērēto naudu tomēr drīkstēs pārdalīt citiem medicīnas pakalpojumiem

Valsts kvotu pārdale medicīnas pakalpojumiem

Latvijā nesen pieņemts lēmums attiecībā uz slimnīcām, ļaujot tām pārdalīt neiztērēto naudu no valsts kvotām apmaksātiem medicīnas pakalpojumiem. Šāda rīcība var sniegt būtisku atbalstu pacientiem, kuri saskaras ar gariem gaidīšanas laikiem pēc nepieciešamās veselības aprūpes.

Ministra paziņojums

Veselības ministrs Hosams Abu Meri, uzrunājot žurnālistus pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, uzsvēra, ka šī iespēja nodrošinās, ka līdzekļi tiek izmantoti efektīvāk. "Ir svarīgi, lai tie pacienti, kuriem veselības aprūpe ir nepieciešama steidzami, tomēr saņemtu nepieciešamo ārstēšanu bez ilgstošas gaidīšanas," sacīja ministrs.

Pacientu interešu aizsardzība

Ar šādu lēmumu valdība stiprina pacientu intereses, it īpaši, ja runa ir par tiem, kuri nespēj atļauties gaidīt ilgstoši. Pārdalītā nauda tiks novirzīta citiem medicīnas pakalpojumiem, kas ir vitāli svarīgi daudziem Latvijas iedzīvotājiem, tādējādi radot iespēju uzlabot veselības aprūpes pieejamību.

Nākotnes perspektīvas

Šis lēmums varētu būt solis uz priekšu veselības aprūpes sistēmas modernizācijā, kā arī palīdzēt novērst nevienlīdzību medicīnas pakalpojumu pieejamībā. Jautājums paliek, cik efektīvi slimnīcas spēs izstrādāt un īstenot šos plānus, tomēr pacientu cerības aug, redzot potenciālās izmaiņas nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas