Kā ielēkt pareizajā gultā. Teātra jaunumu apskats
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 11:49
  • LSM
  • 4

Kā ielēkt pareizajā gultā. Teātra jaunumu apskats

Ievads teātra pasaulē

Kā ielēkt pareizajā gultā? Šī jautājuma aktualitāte, šķiet, rodas ne tikai personīgajā dzīvē, bet arī teātra pasaulē. Pārlapojot nākamās nedēļas teātru repertuāru, man radās pārsteigums par divām izrādēm, kas ienākušas mūsu kultūras telpā – "Caurstaigājamā guļamistaba" un "Lielguļamā gulta". Abi šie darbi ir veidoti ārpus valsts teātriem un guvuši ievērojamus komercpanākumus, ceļojot pa Latviju.

Divas komēdijas, divas dimensijas

Interesanti, ka šīs divas izrādes faktiski ir ļoti atšķirīgas, taču, tikai ar nosaukumiem vien, tos var viegli sajaukt. "Caurstaigājamā guļamistaba" ir asprātīga komēdija, kas piedāvā skatītājam iespēju iejusties dažādās situācijās, kamēr "Lielguļamā gulta" spēlē uz stereotipiem par gultu un attiecībām. Abas izrādes apvieno divi talantīgi aktieri – Lauris Dzelzītis un Inga Misāne-Grasberga, kas sniedz unikālus priekšnesumus, tādējādi pievēršot skatītāju uzmanību. Bet vai viņi ir vienīgie, kas šajās izrādēs piedalās?

Daudzveidīgs aktieru ansamblis

Tomēr "Caurstaigājamā guļamistaba" un "Lielguļamā gulta" nav tikai Dzelzīša un Misānes-Grasbergas šovs. Abas izrādes ietver daudzveidīgu aktieru ansambli, kas kopīgi rada neaizmirstamus mirkļus un ir atbildīgi par komiķoju šarmu, kas šajās izrādēs plūst brīvā gultā.

Secinājumi un aicinājums

Neskatoties uz to, ka šīs izrādes var viegli sajaukt, katrā no tām ir savs stāsts un pieeja tēmai. Latvijas teātra sižeti piedāvā skatītājiem multiformātu izklaidi, radot iespēju aplūkot attiecības ar humora prizmu. Aicinu visus teātra mīļotājus un humoru cienītājus ieplānot apmeklēt šīs izrādes un piedzīvot tās burvību – beidzot ieliekoties pareizajā gultā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas