• 2024. gada 23. jūlijs 14:15
  • NRA
  • 16

Kad tūjām nedrīkst attīt saknes. Skaidro speciālists

Tūjas un to sakņu sistēma

Tūjas ir populāri augi gan dārzā, gan dārza ainavā, pievilinot ar savu eleganto izskatu un funkcionalitāti. Taču dārzniekiem iesācējiem ir jābūt uzmanīgiem ar tūju sakņu sistēmu, jo īpaši, ja augi ir pārāk ilgi atradušies podos.

Speciālista padomi

Saskaņā ar speciālistu rekomendācijām, tūjām, kas ilgstoši uzturas podā, ir jāveic sakņu sistēmas atvēršana. Ja saknes podā ir ļoti satinusies, tas var negatīvi ietekmēt auga attīstību un dzīvotspēju. Lai izvairītos no šādām problēmām, ieteicams regulāri pārbaudīt sakņu stāvokli.

Kad nedrīkst attīt saknes?

Lai gan sakņu atvēršana ir nepieciešama, ir svarīgi zināt, kad to nedrīkst darīt. Speciālists brīdina, ka nedrīkst attīt saknes tūjām, ja tās tiek stādītas jaunā, lielākā podā vai zemē. Šādā gadījumā saknes var tikt bojātas, kas novedīs pie auga stresa un var pat izraisīt tā nāvi.

Nobeiguma domas

Tādējādi, dārznieki, kas strādā ar tūjām, var gūt lielākus panākumus, ievērojot speciālistu ieteikumus un rūpīgi pārdomājot, kā apstrādāt sakņu sistēmu. Svarīgi ir nodrošināt augiem optimālus apstākļus, lai tie varētu attīstīties un zelt. Katra mazā pieeja var ietekmēt auga veselību un izskatu, tāpēc izglītojieties un rūpējieties par savām tūjām atbildīgi!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas