Katoļu priesterim Zeiļam par seksuāliem noziegumiem piespriež 6 gadus cietumāKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 27. septembris 19:43
  • VS
  • 13

Katoļu priesterim Zeiļam par seksuāliem noziegumiem piespriež 6 gadus cietumā

Rīgas Tiesa piespriež sodu katoļu priesterim

Rīgas pilsētas tiesa šodien nosprieda, ka Rēzeknes-Aglonas diecēzes priesterim Pāvelam Zeiļam par seksuāla rakstura noziegumiem tiek piespriesti seši gadi un desmit mēneši cietumā. Tāpat viņam tiks piemērota probācijas uzraudzība uz četriem gadiem un sešiem mēnešiem. Tiesa arī piespriedusi brīvības atņemšanu otram lietā apsūdzētajam - devās uz deviņiem gadiem un desmit mēnešiem.

Noziegumi un cietušās personas

Šajā krimināllietā sākotnēji tika apsūdzētas trīs personas, no kurām viens - 1955.gadā dzimušais - kriminālprocesa gaitā miris. Katrs no apsūdzētajiem ir vainojams seksuālā vardarbībā pret cietušajiem grupā. Viena no personām apsūdzēta arī par cilvēku tirdzniecību. Saskaņā ar prokuratūras sniegto informāciju noziedzīgie nodarījumi izdarīti laika posmā no 2017. līdz 2018.gadam.

Zeiļa loma un cietusī stāsts

Pāvels Zeiļs ir apsūdzēts par cilvēku tirdzniecību un dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā. Cietušais, kurš tagad ir sasniedzis pilngadību, ir bērnunamu sistēmā uzaudzis jauns vīrietis, kuram ir konstatēta garīga atpalicība, bet rīcībspēja nav atņemta. Tas ļāva viņam dienas laikā brīvi iziet ārā no pansionāta, kur apmācība notika.

Daudzpusīgi notikumi un tiesas spriedums

Izmeklēšanas laikā Rīgā un Rēzeknē tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru rezultātā confiscreamti tika izņemti pornogrāfiska rakstura materiāli. Aresti tika uzlikti arī uz naudām un zelta monētām. Tiesas spriedums ir pieejams pārsūdzēšanai Rīgas apgabaltiesā. Prokuratūra paziņojusi, ka ir apmierināta ar spriedumu un neplāno iesniegt protestu.

Secinājums

Šis gadījums ir vēl viens dramatīgs piemērs par seksuālu vardarbību un krāpšanu, kas saistīta ar cilvēku tirdzniecību. Cietušo skaits un viņu stāsti atklāj traģiskas realitātes, kas ir jārisina sabiedrībā, lai aizsargātu visneaizsargātākos. Tika uzsvērta arī nepieciešamība pēc efektīvākām likumu izpildes un tiesiskuma, lai novērstu šādus noziegumus nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas