• 2024. gada 30. augusts 16:27
  • TV3
  • 6

Kļūsti par Kazdangas muižas saimnieku

Kazdangas muižas apsaimniekošana - iespēja ikvienam

Dienvidkurzemes novada pašvaldība un Kultūras pārvalde aicina pieteikties fiziskas vai juridiskas personas, kas vēlas kļūt par Kazdangas muižas saimniekiem. Šī ir unikāla iespēja ikvienam, kuram ir interese par vēsturi, kultūru un vietējās sabiedrības attīstību. Kazdangas muiža ir ne tikai vēsturisks piemineklis, bet arī iespēja attīstīt dažādas kultūras un tūrisma aktivitātes.

Iespējas un izaicinājumi

Kļūstot par Kazdangas muižas apsaimniekotāju, ir jābūt gatavam ne tikai saglabāt šīs vēsturiskās ēkas autentiskumu, bet arī izmantot to radoši un mūsdienīgi. Saimniekiem tiks piedāvātas iespējas organizēt pasākumus, izstādes, radošās darbnīcas un citas aktivitātes, kas varētu piesaistīt gan vietējos iedzīvotājus, gan tūristus. Tomēr jāņem vērā arī izaicinājumi, kas saistīti ar ēkas uzturēšanu un apsaimniekošanu.

Pieteikšanās process

Interesentiem jāiesniedz pieteikumi, kuros aprakstīts, kā viņi plāno izmantot Kazdangas muižu un kādas idejas varētu īstenot tās apsaimniekošanas laikā. Pieteikumiem jābūt izstrādātiem, ņemot vērā kultūras pārvaldes un pašvaldības izvirzītās prasības. Šis ir lielisks brīdis, lai radītu jaunas idejas un piedāvājumu, kas veicinātu Kazdangas muižas attīstību.

Iesaistīšanās vietējā sabiedrībā

Kazdangas muiža ir vieta, kur var attīstīt vietējo kultūru un veicināt sabiedrības iesaistīšanos. Saimniekiem būs iespēja sadarboties ar vietējiem māksliniekiem, uzņēmējiem un organizācijām, lai kopā radītu inovatīvus projektus. Tas var palīdzēt arī ekotūrisma attīstībai un vietējo produktu popularizēšanai.

Kāpēc ir vērts pieteikties?

Kazdangas muiža ir ne tikai vēsturisks objekts, bet arī iespēja attīstīt savas prasmes un aizrautīgi darboties kultūras jomā. Kļūstot par muižas saimnieku, Jūs varat kļūt par daļu no plašāka stāsta par Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību. Neaizmirstiet, ka Jūsu idejas var mainīt ne tikai Kazdangas muižu, bet arī vietējās sabiedrības ikdienu!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas