• 2024. gada 5. septembris 06:37
  • TV3
  • 8

Krievijas raķetēs "Iskander‑M" konstatētas 27 amerikāņu detaļas

Krievijas raķete "Iskander-M" un tās ieroču šoks

Krievijas raķetes "Iskander-M", kuras tiek izmantotas Ukrainas pilsētu apšaudē, ir izrādījušās par vēl lielāku apdraudējumu, nekā iepriekš tika uzskatīts. Jaunākajā pētījumā no projekta “UA War Infographics” atklājies, ka šajās raķetēs konstatētas desmitiem Rietumvalstīs ražotu detaļu, tai skaitā 27 detaļas, kas ražotas ASV.

Rietumvalstu tehnoloģiju loma Krievijas arsenālā

Šī informācija izgaismo nozīmīgu jautājumu par Rietumvalstu tehnoloģiju iekļaušanos Krievijas militārajā arsenālā. Tiek uzsvērts, ka, neskatoties uz pieņemtajiem embargo un sankcijām, Krievija spējusi piekļūt modernām amerikāņu tehnoloģijām, kas apgrūtina centienus ierobežot tās militārās spējas un agresijas ietekmi.

Atsauksmes no ekspertu puses

Militārie eksperti brīdina, ka šāda situācija var būtiski apdraudēt Ukrainas drošību un sagādāt nopietnus izaicinājumus Rietumu valstīm. Speciālisti uzsver, ka ir jāveic stingrākas kontroles pasākumi, lai novērstu Rietumvalstu tehnoloģiju nonākšanu Krievijas rokās.

Secinājumi un tālākās darbības

Šis jaunais atklājums par "Iskander-M" raķetēm liek domāt par nepieciešamību pastiprināt Rietumvalstu stratēģiskās un militārās sadarbības pasākumus ar Ukrainu. Apzinoties, ka Krievijas arsenālā iekļautās amerikāņu detaļas var izmantot pret Ukrainu, ir svarīgi, lai starptautiskā sabiedrība reaģētu un īstenotu atbilstošas darbības, lai samazinātu šādus riskus nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas