Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)Interesanti fakti
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 20. septembris 12:11
  • VS
  • 14

Kurzemes Rucāva kļūs par sēņotāju centru (+VIDEO)

Video skaties šeit
```html

Rucāva kļūst par sēņotāju centru

Rucāva, ievērojamais Kurzemes pagasts, pavisam drīz kļūs par sēņotāju centru, pateicoties Latvijas Mikologu biedrības iniciatīvai. Biedrība uzsāks apzināt un dokumentēt līdz mūsdienām saglabāto nemateriālo kultūras mantojumu, kas saistīts ar sēnēm. Sēņu vākšanas tradīcijas iekļaušana Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā ir nozīmīgs solis aizsardzībā un popularizēšanā.

Izglītojošas sēņu darbnīcas un festivāla aktivitātes

Festivāla laikā tiks piedāvātas dažādas izglītojošas darbnīcas, kurās apmeklētāji varēs uzzināt par dzijas krāsošanu, papīra sēņu darināšanu un pat iepazīties ar uguns iegūšanas tehniku. Apsolīti ir stāsti par sēņu izmantošanu gan ārstniecībā, gan mājsaimniecībā, kas nodrošinās interesi un izpratni par šo kultūru.

Sēņu kultūras mantojums un izstādes

Rucavas kultūras namā būs skatāma pirmo latviski publicēto sēņu pētniecības grāmatu autora Ferdinanda Erdmaņa Štolla akvareļu izstāde, kas sniegs iespēju apmeklētājiem izzināt sēņu krāšņumu un daudzveidību. Pievienosies arī amatnieki no Rucavas, kas vadīs sēņu ēdienu un baltā sviesta gatavošanas meistarklases, piedāvājot gūt jaunas zināšanas un prasmes.

Rucavas tradīcijas un kultūra

Festivāla noslēgumā Rucavas etnogrāfiskais ansamblis un citi mākslinieki priecēs viesus ar dziesmām un dejām, demonstrējot Rucavas bagāto kultūras mantojumu. Ikviens apmeklētājs varēs piedalīties rudens tirdziņā, iegādājoties dažādas gardas un noderīgas lietas, kā arī izbaudīt 2023. gada sēņu kinofestivāla seansus.

Izstāde par sēnēm un to daudzveidību

No 22. septembra Latvijas Mikologu biedrības organizētajā izstādē būs aplūkoti tuvējā apkārtnē ievāktie sēņu paraugi - gan ēdamas, gan indīgas sēnes, tādējādi sniedzot izpratni par sēņu pasauli. Šī ir lieliska iespēja visiem sēņu mīļotājiem un interesentiem iepazīties ar sēņu daudzveidību un to pielietojumu. ```

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas