• 2024. gada 22. augusts 08:48
  • TV3
  • 6

Latviete Beļģijas botāniskajā dārzā iemūžina kā uzzied Ginesa rekorda lieluma Titan Arum jeb līķa zieds

Milžu zieds Meises botāniskajā dārzā

Augusta vidū skats uz Meises botānisko dārzu netālu no Briseles kļuva par unikālu notikumu, kad ziedēja Titan Arum (Amorphophallus titanium). Šis zieds ieguvis Ginesa rekordu kā lielākais reģistrētais zieds pasaulē. Tā izmēri ir patiesi iespaidīgi – zieds sasniedza 3 metrus 22,5 cm garumu un svēra 112 kg.

Ieva Brinkmanes stāsts par Ginesa rekordu

Par šo milzu ziedu un tā atvēršanās brīdi stāsta Latviete Ieva Brinkmane, kura bija klāt ziedēšanas brīdī. Ieva uzsver, ka šis ir ne tikai dārza, bet arī vietējās botānikas vēsturiskais brīdis. Viņas stāsts ir pilns emociju un sajūsmas par zieda skaistumu un tā unikālo dabu.

Brīnums, kas piesaista apmeklētājus

Titan Arum ir ne tikai liels, bet arī īpašs zieds. Tā ziedēšana ir reta parādība, kas piesaista daudzu apmeklētāju uzmanību gan Beļģijā, gan ārpus tās. Ieva norāda, ka daudziem bija iespēja redzēt šo brīnumu dzīvē, un tas radīja lielu interesi par botāniskajiem dārziem un dabu kopumā.

Secinājums

Titan Arum ziedēšana Meises botāniskajā dārzā ir ne tikai pārsteidzošs dārgums dabā, bet arī vēsturisks mirklis, kas pierāda, cik daudz brīnumu mums apkārt. Latvijas iedzīvotāja Ieva Brinkmane ir pierādījusi, ka aiz šādas parādības ir ne tikai dārza zinātne, bet arī cilvēku entuziasms un mīlestība pret dabu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas