Latvija melnajā sarakstā iekļauj krievu komiķi un skandalozu dizaineriĀrvalstīs
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 18:13
  • TV3
  • 4

Latvija melnajā sarakstā iekļauj krievu komiķi un skandalozu dizaineri

Latvijas melnā saraksta jaunākie dalībnieki

Latvijas Republika izsludinājusi jaunus ierobežojumus, iekļaujot melnajā sarakstā divus Krievijas sabiedrībā pazīstamus indivīdus – komiķi Valeriju Ponomarenko un skandalozo dizaineri Artemiju Ļebedevu. Šī rīcība ir saistīta ar viņu atbalstu Krievijas imperiālismam un pozitīvu attieksmi pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Ponomarenko plāni un kritika

Vērā ņemams fakts ir tas, ka Valerijs Ponomarenko bija ieplānojis uzstāties Latvijā, taču tagad viņa plāni ir izjaukti. Latvijas valsts iestādes ir pārliecinātas, ka šāda veida rīcība nav pieņemama un tā apdraud valsts drošību un neatkarību. Komiķis, kurš izpelnījies popularitāti krievu valodā runājošo vidū, ir bijis aktīvs Krievijas politiskajā diskursā, viņu atbalstot.

Ļebedeva skandāli un sabiedriskā domā

Artemijs Ļebedevs, kas ir ne tikai dizainers, bet arī populārs blogeris, jau vairākkārt ir ievilcis sevi skandālos, saistībā ar savām provokatīvajām izteiksmēm un uzvedību. Viņa atklātā slavēšana Putina un Krievijas politikai ir radījusi spēcīgu vilkmi sabiedrībā un izsaucusi pretreakcijas. Šādas izturēšanās dēļ viņš ir kļuvis par mērķi kritikai un protestam.

Ietekme uz Latvijas sabiedrību

Šie jaunie iekļūšanas gadījumi melnajā sarakstā norāda uz stingrāku Latvijas nostāju attiecībā uz Krievijas salīdzinoši augstāko politiku un tās atbalstītājiem. Latvijas sabiedrība, kas ir cieši saistīta ar vēsturiskām un politiskām saspēlēm, acīmredzot pastiprina savu uzmanību pret dažādiem viesmāksliniekiem un influenceriem, kuru vērtējums par Latvijas drošību un neatkarību kļūst aizvien svarīgāks.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas