Latvijā norisināsies ikgadējais īsfilmu festivāls "Manhattan Short"Pasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 27. septembris 08:57
  • TV3
  • 11

Latvijā norisināsies ikgadējais īsfilmu festivāls "Manhattan Short"

Īsfilmu festivāla iestāšanās Latvijā

No šodienas, 29. septembra, līdz 6. oktobrim Latvijā notiek 27. ikgadējais īsfilmu festivāls "Manhattan Short". Tas norisināsies ne tikai Rīgas kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns", bet arī citās Latvijas pilsētās, tostarp Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Cēsīs, Valmierā, Jūrmalā, Siguldā un Daugavpilī. Šis festivāls ir kļuvis par ikgadēju tradīciju, pievēršot uzmanību īsfilmām no visas pasaules.

Starptautiska dalība un konkurss

"Manhattan Short" izceļas ar savu starptautisko raksturu, iekļaujot īsfilmas no vairāk nekā 30 valstīm. Katru gadu festivālā tiek atlasītas vislabākās īsfilmas, un skatītājiem ir unikāla iespēja piedalīties balsošanā par labāko filmu. Tas nozīmē, ka katrs apmeklētājs var sniegt savu ieguldījumu un palīdzēt noteikt festivāla uzvarētāju.

Kultūras daudzveidība un kvalitāte

Festivāls atspoguļo kultūras dažādību, piedāvājot filmām, kas aptver plašu tēmu klāstu – no dramatiskiem stāstiem līdz komēdijām. "Manhattan Short" ir pazīstams ar augsto kvalitāti un radošumu, tāpēc tas piesaista gan pieredzējušus cineastus, gan jaunus skatītājus. Šajā festivālā var atrast ne tikai izcilu kino mākslu, bet arī jaunas talantīgas balsis, kas veido nākotnes kino ainavu.

Pasākumu programma

Festivāla programma ir ļoti bagāta un daudzveidīga, iekļaujot ne tikai filmu skatīšanos, bet arī dažādus kultūras pasākumus, diskusijas un meistarklases. Apmeklētājiem būs iespēja tikties ar filmu veidotājiem, iegūt padomus par kino mākslu un apgūt jaunus radošus paņēmienus. Šāda veida aktivitātes veicina ne tikai kultūras apmaiņu, bet arī aktīvu iesaistīšanos un kopienas veidošanu.

Nodokļu mākslīgais atbalsts un ilgtspēja

Festivāls "Manhattan Short" ir ne tikai ievērojams kultūras pasākums, bet arī veids, kā popularizēt vietējo kino. Latvijas Nacionālā kino centra atbalsts un partnerība ar "Manhattan Short" palīdz izcelt vietējos talantus un uzlabot kino infrastruktūru, nodrošinot ilgtspējīgu attīstību mākslas jomā. Tas veicina radošās industrijas augšanu un palīdz apgūt jaunus tirgus. Rūpīgi izplānotie pasākumi, kultūras daudzveidība un ieguldījums nākotnē, padara "Manhattan Short" par pasākumu, ko noteikti nedrīkst izlaist. Aicinām visus interesentus piedalīties un atklāt jaunas īsfilmas, kas spēs iepriecināt, izklaidēt un rosināt diskusijas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas