• 2024. gada 5. septembris 18:36
  • TV3
  • 16

Leģendārā "Liepājas kafija" pazudusi no veikalu plauktiem

Leģendārā "Liepājas kafija" pazudusi no veikalu plauktiem

Liepājas kafija, kas pēdējo gadu laikā ir kļuvusi par vietējo iedzīvotāju iecienītu dzērienu, nesen ir pazudusi no veikalu plauktiem. Jaunjelgavas "top!" veikalā, kur agrāk varēja atrast ierastās sarkanās un zilās bundžiņas, tagad atrodama cita veida kafija. Šī negaidītā izmaiņa ir radījusi bažas starp kafijas cienītājiem, kuri cerēja, ka prece drīzumā atgriezīsies.

Nav paskaidrojuma par pazušanu

Vietējie iedzīvotāji un pārdevējas atzīst, ka nav skaidrības par to, kāpēc "Liepājas kafija" nav pieejama. Klientiem radusies sajūta, ka kaut kas nav kārtībā, taču neviens nevar sniegt apmierinošu atbildi. Pārdevējas izsaka nožēlu par šo situāciju, taču atzīst, ka informācijas par ražotāja gaitu trūkst.

Ražošanas pārtraukšana

Kā portāls “tv3.lv” noskaidroja sazinoties ar veikalu ķēdes administrāciju, noskaidrojās, ka "Liepājas kafijas fabrika" 10. jūlijā paziņojusi par ražošanas pārtraukšanu. Šis lēmums ir skāris ne tikai veikalu plauktus, bet arī daudzus kafijas cienītājus, kuriem "Liepājas kafija" bija ikdienas rituāla neatņemama sastāvdaļa.

Būtiskā ietekme uz vietējo tirgu

Šī situācija noteikti atstāj negatīvu ietekmi uz vietējo kafijas tirgu. "Liepājas kafija" jau gadu desmitiem ir bijusi simbols Latvijas kafijas kultūrai. Dēļ tās pazušanas vietējie ražotāji var ciest zaudējumus, kā arī novērojams pieprasījuma pieaugums pēc citiem kafijas zīmoliem, kas varētu negatīvi ietekmēt kvalitāti un cenu līmeni. Iedzīvotāji cer uz ātru risinājumu un ražošanas atjaunošanu, lai atgrieztu mīļo dzērienu plauktos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas