• 2024. gada 6. septembris 10:06
  • TV3
  • 9

Mākslinieces Ievas Bondares padomi, kā vienkārši uzpīt hortenziju vainadziņu

Krāšņas hortenzijas dārzos

Šajā vasarā dārzi ir piepildīti ar krāšņām hortenzijām, kas rada dzīvīgu un krāsainu atmosfēru. Ziedu smarža un to daudzveidība spēj pacelt garastāvokli ikvienam, un, kamēr vēl nav bijušas salnas, ir pēdējais brīdis, lai izmantotu šo dabas bagātību. Ievākot ziedus, varam radīt skaistus kompozīcijas vāzēs, kas priecēs mūsu acis un sirdi.

Pirmie soļi ziedu griešanā

Māksliniece Ieva Bondare saviem sekotājiem piedāvā padomus par to, kā pareizi griezt hortenziju ziedus, lai tie saglabātos svaigi un skaisti ilgāk. Viņas ieteikumi ietver griešanas tehnikas un pareizu ziedu izvēli, lai radītu izteiksmīgus un krāšņus ziedu pušķus. Tas ir ne tikai praktiski, bet arī radoši, jo katrs kompozīcija var atspoguļot paša stilu un gaumi.

Vainadziņa izgatavošana

Kad vāzes pilnas un dārzs joprojām piedāvā iespējas, Ieva dalās arī ar savu īpašo tehniku – hortenziju vainadziņa uzpīšanu. Šis process ir vienkāršs, bet tajā pašā laikā ļoti radošs. Vainadziņš ne tikai piešķir mājoklim patīkamu atmosfēru, bet arī saglabā vasaras sajūtu ziemas drēgnajos vakaros. Ieva akcentē, ka svarīgi ir izmantot dažādus ziedu toņus un tekstūras, lai radītu dinamisku un pievilcīgu kompozīciju.

Vasara un rudens harmonijā

Ievas padomi palīdzēs ikvienam mīļotājam pievienot dārzam un mājām daļu no vasaras patīkamās gaisotnes. Vainadziņš ir lielisks veids, kā atdzīvināt telpas un radīt siltuma sajūtu dienās, kad ārā kļūst aukstāks. Radošums un dabas krāšņums var lieliski satiekoties, radot unikālas dekorācijas, kas iepriecinās visus mājiniekus. Sāciet šo radošo procesu jau šodien un iegūstiet piepildījumu no dabas skaistuma!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas