Muita novērš vairāk nekā 400 kilogramu hašiša kontrabanduKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 15. oktobris 16:48
  • VS
  • 3

Muita novērš vairāk nekā 400 kilogramu hašiša kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) sniegtais ziņojums

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas nesen veica transportlīdzekļu kontroli Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos, kur atklāja narkotisko vielu slēptuves divās kravas automašīnās. Pavisam tika atrasti 406 kilogrami hašiša.

Kontrole Terehovas muitas punktā

Šī gada oktobrī Terehovas muitas kontroles punktā, transportlīdzeklis, vadīts ar Vidusāzijas valsts pilsoni, tika novirzīts uz pārbaudi ar kravu kontroles rentgena iekārtu. Skenēšanas rezultāti rosināja muitas amatpersonām aizdomas par slēpni puspiekabē. Veicot turpmāko fizisko kontroli, tika atrasti 74 iepakojumi ar kopējo svaru 185 kilogrami hašiša. Uzstādītā viela tika nosūtīta ķīmiskajai ekspertīzei, kas apstiprināja, ka tā satur tetrahidrokanabinolu (THC).

Uzbrukums Grebņevas muitas kontroles punktā

Pēc dažām dienām Grebņevas muitas kontroles punktā, veicot līdzīgu kontroli, tika atklāti 29 iepakojumi ar vielu, kuras kopējais svars bija 221 kilograms. Skenēšanas attēlu analīze arī šajā gadījumā izraisīja aizdomas par slēpni puspiekabē, un viela tika identificēta kā hašišs.

Kriminālprocesi un izmeklēšana

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē ir uzsākti kriminālprocesi saskaņā ar Krimināllikuma 190. prim panta otro daļu par narkotisko vielu kontrabandu pāri Latvijas robežai. Paredzama brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem, kā arī manta var tikt konfiscēta. Šobrīd viens aizdomās turētais ir apcietināts, bet otra persona ir izmeklēšanas interesēs atzīta par aizdomās turamo. Plašāka informācija par izmeklēšanu netiek sniegta.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas