Nauda iztērēta, bet IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbraucaLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 19:51
  • NRA
  • 4

Nauda iztērēta, bet IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca

Solītie tūkstoši un reālās sekas

Šī gada olimpiskā atlase basketbolā Latvijā solīja būt ne tikai sporta svinības, bet arī ekonomiskais ieguvums, kas piesaistītu tūkstošiem tūristu. Taču realitāte izrādījusies rūgta. Par spīti solījumiem, kas nāca no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Latvijas Basketbola savienības (LBS), lielā daļa solīto apmeklētāju nav ieradušies, un pasākuma noslēgumā palikusi pustukšā tribīne.

Nauda bez rezultāta

Kā ziņo TV raidījums "Nekā personīga", IZM līdz šim iztērējusi ap 5 miljoniem eiro, lai nodrošinātu olimpisko atlasi, taču atzīt, ka prognozes bijušas kļūdainas, ministre un citi atbildīgie atsakās. Tā vietā parādās runas par emocijām un patriotismu, attaisnojot naudas izlietošanu un aicinot iedzīvotājus atbalstīt sportistus, neraugoties uz tukšajām sēdvietām zālē.

Atskaites un nākotnes perspektīvas

Šādi notikumi nerada labu ainu attiecībā uz nākotnes sporta pasākumiem un to plānošanu. Ja valsts iestādes nespēj pareizi prognozēt tūristu plūsmu un secināt par izlietoto līdzekļu efektivitāti, tas var radīt šaubas par šo pasākumu rīkošanu nākotnē. Vai valdība izdarīs nepieciešamos secinājumus un veiks izmaiņas, lai novērstu līdzīgas kļūdas nākotnē? Laiks rādīs.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas