No bioloģiska piena līdz fazāna gaļas produkcijai: Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībāsPasākumi
Foto un virsraksts: TV3
  • 2024. gada 25. septembris 10:55
  • TV3
  • 12

No bioloģiska piena līdz fazāna gaļas produkcijai: Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībās

Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībās

Ikviens, kurš vēlas nogaršot bioloģiskos produktus un satikt bioloģiskos zemniekus, ir aicināts apmeklēt Atvērto durvju dienu bioloģiskajās saimniecībās, kas norisināsies 28. septembrī no pulksten 12 līdz 15. Šī notikuma mērķis ir piedāvāt apmeklētājiem iespēju iepazīt bioloģiskās lauksaimniecības pasauli un izzinošā veidā uzzināt par tās daudzveidīgajiem aspektiem.

Saimniecību dažādība un pieredzes dalīšana

Šogad Atvērto durvju diena piedāvās apmeklējumus vairākām bioloģiskām saimniecībām dažādos Latvijas reģionos. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar katrā saimniecībā ražotajiem produktiem, piemēram, bioloģisko pienu, dārzeņiem, augļiem un pat fazāna gaļu. Saimniecību īpašnieki dalīsies savā pieredzē, stāstot par bioloģiskās lauksaimniecības metodēm un izaicinājumiem, ar kuriem saskaras ikdienā.

Bioloģiskā produkta garša un kvalitāte

Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas pārstāve Ieva Liepniece uzsver, ka apmeklējot šos notikumus, cilvēki var gūt dziļāku izpratni par bioloģiski audzētu produktu kvalitāti un garšu, kas atšķiras no tradicionālās lauksaimniecības produktiem. Tas ir lielisks veids, kā ne tikai iepirkties, bet arī uzzināt par veselīgu dzīvesveidu un ilgtspējīgu lauksaimniecību.

Iespēja tikties ar zemniekiem

Atvērto durvju diena ir arī lieliska iespēja cilvēkiem tikties ar zemniekiem un apspriest jautājumus par bioloģisko lauksaimniecību. Daudzi cilvēki, kuri apmeklēs šo pasākumu, varēs uzdot jautājumus par produkcijas audzēšanu, kā arī iegūt praktiskus padomus no nozares profesionāļiem.

Secinājums

Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībās ir unikāla iespēja ikvienam, kurš interesējas par bioloģisko pārtiku un ilgtspējīgu lauksaimniecību, iepazīt reālo darbu, kas notiek laukos. Aicinām visus piedalīties, izmantojot šo iespēju, lai atklātu bioloģisko produktu pasauli un atbalstītu Latvijas zemniekus!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas