No bioloģiska piena līdz fazāna gaļas produkcijai: Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībās
Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībās
Ikviens, kurš vēlas nogaršot bioloģiskos produktus un satikt bioloģiskos zemniekus, ir aicināts apmeklēt Atvērto durvju dienu bioloģiskajās saimniecībās, kas norisināsies 28. septembrī no pulksten 12 līdz 15. Šī notikuma mērķis ir piedāvāt apmeklētājiem iespēju iepazīt bioloģiskās lauksaimniecības pasauli un izzinošā veidā uzzināt par tās daudzveidīgajiem aspektiem.Saimniecību dažādība un pieredzes dalīšana
Šogad Atvērto durvju diena piedāvās apmeklējumus vairākām bioloģiskām saimniecībām dažādos Latvijas reģionos. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar katrā saimniecībā ražotajiem produktiem, piemēram, bioloģisko pienu, dārzeņiem, augļiem un pat fazāna gaļu. Saimniecību īpašnieki dalīsies savā pieredzē, stāstot par bioloģiskās lauksaimniecības metodēm un izaicinājumiem, ar kuriem saskaras ikdienā.Bioloģiskā produkta garša un kvalitāte
Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas pārstāve Ieva Liepniece uzsver, ka apmeklējot šos notikumus, cilvēki var gūt dziļāku izpratni par bioloģiski audzētu produktu kvalitāti un garšu, kas atšķiras no tradicionālās lauksaimniecības produktiem. Tas ir lielisks veids, kā ne tikai iepirkties, bet arī uzzināt par veselīgu dzīvesveidu un ilgtspējīgu lauksaimniecību.Iespēja tikties ar zemniekiem
Atvērto durvju diena ir arī lieliska iespēja cilvēkiem tikties ar zemniekiem un apspriest jautājumus par bioloģisko lauksaimniecību. Daudzi cilvēki, kuri apmeklēs šo pasākumu, varēs uzdot jautājumus par produkcijas audzēšanu, kā arī iegūt praktiskus padomus no nozares profesionāļiem.Secinājums
Atvērto durvju diena bioloģiskajās saimniecībās ir unikāla iespēja ikvienam, kurš interesējas par bioloģisko pārtiku un ilgtspējīgu lauksaimniecību, iepazīt reālo darbu, kas notiek laukos. Aicinām visus piedalīties, izmantojot šo iespēju, lai atklātu bioloģisko produktu pasauli un atbalstītu Latvijas zemniekus!
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit