No Krievijas gūstekņa līdz kafejnīcas saimniekam. Bijušā Ukrainas kareivja Bohdana stāsts
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:33
  • LSM
  • 4

No Krievijas gūstekņa līdz kafejnīcas saimniekam. Bijušā Ukrainas kareivja Bohdana stāsts

Viens karš, daudzas pārvērtības

Bohdana Pantjušenko, bijušais Ukrainas bruņoto spēku kareivis, ir cilvēks, kuru stāsts ir ne tikai par izturību, bet arī par jauniem sākumiem. 2015. gadā viņš tika gūstā, kur pavadīja gandrīz piecus gadus, piedzīvojot bezgala grūtas situācijas un izaicinājumus. Šis periods nav bijis viegls, taču Bohdanam izdevās saglabāt cerību un dzīvot prātā par nākotni.

Atgriešanās no tumsas

Pēc atbrīvošanas Bohdans saskārās ar grūtībām pielāgoties civilajai dzīvei. Karš atstāja dziļas rētas ne tikai fiziski, bet arī emocionāli. Līdz ar to viņš meklēja veidus, kā tikt galā ar traumu sekām, un atrada atbalstu veteranāku organizācijās, kas palīdzēja ne tikai mentalitātes ārstēšanā, bet arī sniedza iespējas jauniem projektiem.

Restorāna sapnis piepildās

Ar veterānu atbalsta fonda palīdzību Bohdans realizēja savu sapni – atvērt kafejnīcu Kijivas pievārtē. Restorāns, kurš tika oficiāli atklāts 2024. gada 21. jūlijā, ir ne tikai vieta, kur pasūtīt garšīgu maltīti, bet arī simbols cerībai un atjaunošanai. Bohdans vēlas saviem apmeklētājiem sniegt ne tikai izcilu ēdienu, bet arī stāstu par izturību un jauniem sākumiem.

Vietējā sabiedrība atbalsta

Bohdana stāsts ir kļuvis par iedvesmu ne tikai citiem veterāniem, bet arī plašākai sabiedrībai. Vietējie iedzīvotāji, kas apmeklē viņa kafejnīcu, ir sajūsmā par viņa centību un pozitīvo attieksmi. "Šis restorāns ir vairāk nekā tikai ēdināšanas vieta," stāsta kāda apmeklētāja. "Tas ir vieta, kur reālā dzīve un cerība satikās."

Nākotnes vīzija

Bohdans Pantjušenko ir apņēmības pilns attīstīt iespējamo restorāna tīklu, piedāvājot vietējiem un tūristiem īstu ukraiņu virtuvē un kultūru. Viņa stāsts pierāda, ka pat pēc smagajiem zaudējumiem un grūtībām ir iespējams atkāpties un uzsākt jaunu ceļu, kas ir piepildīts ar cerībām un sapņiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas