Lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos, jo pārtikā atrasta peleNebūšanas
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:17
  • NRA
  • 4

Lidmašīna veic ārkārtas nosēšanos, jo pārtikā atrasta pele

Incidenta apraksts

Vakar lidmašīna, kas bija ceļā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo uz Malagu, Spānijā, piedzīvoja nepatīkamu incidentu, kad no pasažieriem atnestā ēdiena izlēca maza pele. Šī negaidītā situācija izsauca paniku starp pasažieriem un apkalpi, kas nekavējoties lūdza veikt ārkārtas nosēšanos. Lidmašīna bija spiesta nolaisties Kopenhāgenā, Dānijā, lai nodrošinātu pasažieru drošību un risinātu radušos situāciju.

Pasažieru reakcija

Pasažieri, kuri bija šajā lidojumā, stāsta, ka pēc peles iznākšanas atmosfēra salonā kļuva strauji nervoza. "Visi bija šokēti un daži pat dusmojās uz apkalpi," saka viens no pasažieriem. "Mēs nekad nebijām domājuši, ka kaut kas tāds varētu notikt lidojuma laikā," viņš piebilst. Pasažieriem tika piedāvātas uzkodas un dzērieni, kamēr lidmašīna virzījās uz Kopenhāgenu.

Apkalpes rīcība

Lidmašīnas apkalpe tūlītēja reaģēja uz radušos situāciju. Pilots pieņēma lēmumu veikt ārkārtas nosēšanos, jo rodas jautājumi par pārtikas drošību un iespējamām infekcijām, ko pele varētu pārnest. Lidmašīna ar lielu precizitāti nolaidās Kopenhāgenā, kur tika organizēta ekipažā un pasažieru droša evakuācija.

Turpmākās darbības

Pēc nosēšanās lidostā Kopenhāgenā, lidmašīna tika pārbaudīta, un tika uzsāktas izmeklēšanas procedūras, lai noskaidrotu, kā pele bija iekļuvusi lidaparātā. Aviokompānija apstiprināja, ka notiek iekšēja izmeklēšana un apsolīja nodrošināt, ka līdzīgas situācijas nākotnē netiks atkārtotas. Pasažieriem tika piedāvāts naktsmītnes, lai atvieglotu viņu ceļojumu uz galamērķi.

Secinājums

Šis incidents atgādina par pārtikas drošības nozīmi aviopārvadājumos, kā arī par nepieciešamību rūpīgi pārbaudīt visus pārtikas produktus, kas tiek pasniegti lidojuma laikā. Pasažieri pēc šī notikuma noteikti būs piesardzīgāki, plānojot ceļojumus ar gaisa transportu, un varētu pieprasīt papildu drošības pasākumus no aviokompānijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas