• 2024. gada 4. septembris 12:50
  • VS
  • 6

Okupācijas muzeja dedzināšanas lietā aizturētā sieviete nav iesaistīta noziegumā

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas lieta

Latvijas Okupācijas muzeja dedzināšanas krimināllieta turpina izraisīt plašu sabiedrības interesi. Pagaidām publiskotā informācija norāda, ka aizturētā sieviete, kurai sākotnēji tika pievērsta uzmanība, nav bijusi iesaistīta nevienā noziegumā. Prokuratūra apstiprinājusi, ka izmeklēšanas laikā nav gūti pierādījumi, kas liecinātu par viņas lomu noziegumā.

Prokuratūras paziņojums par izmeklēšanu

Prokuratūra informēja, ka sieviete nav palīdzējusi izdarīt noziedzīgu nodarījumu, ne arī atbalstījusi to. Tika noskaidrots, ka viņa nav bijusi informēta par apsūdzētā kopīgo noziedzīgo nodomu. Pēc tā, ka sievietes darbībās nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs, tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu attiecībā uz šo personu.

Saistība ar Krievijas specdienestiem

Prokuratūras paziņojumā tika apstiprināts, ka izmeklēšanas gaitā nav iegūti pierādījumi, kas norādītu uz Krievijas specdienestu saistību ar muzeja dedzināšanu. Tas ir būtisks punkts, ņemot vērā, cik sensitīvi ir jautājumi par nacionālo drošību un valsts integritāti Latvijas sabiedrībā.

Notikušais noziegums un tā izmeklēšana

Saskaņā ar esošo apsūdzību, viens no apsūdzētajiem, kurš šobrīd izcieš sodu Daugavgrīvas cietumā, izveidoja plānu, kā veikt dedzināšanu, apmaksājot šo darbību ar lielu naudas summu. Kopīgi rīkojoties, apsūdzētie izgatavoja pudeli ar degmaisījumu un veica dedzināšanu, kas bojāja muzeja īpašumu par vairāk nekā 10 000 eiro.

Secinājumi un nākotnes soļi

Lietas izmeklēšana turpinās, un prokuratūra strādā pie pierādījumu vākšanas. Ņemot vērā informāciju par sievietes netiešo saistību ar noziegumu, ir svarīgi, lai sabiedrība tiktu informēta par nākamajiem soļiem šīs lietas iztiesāšanā. Tas ne tikai palīdzēs skaidrot notikušo, bet arī mazinās bažas par iespējamu ārēju iejaukšanos Latvijas iekšējās lietās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas