«Pagājusī nākotne» ­– dizainera un vides mākslinieka Jāņa Krieva radošais mantojums piemiņas izstādē
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • aizvakar 08:17
  • LSM
  • 7

«Pagājusī nākotne» ­– dizainera un vides mākslinieka Jāņa Krieva radošais mantojums piemiņas izstādē

Izstāde "Pagājusī nākotne": Piemiņas apliecinājums Jānim Krievam

No 18. oktobra Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar izstādi "Pagājusī nākotne", kas atspoguļo izcilā dizainera un vides mākslinieka Jāņa Krieva radošās darbības piemiņu. Šī izstāde ir pirmā retrospekcija, kas veltīta viņa nozīmīgajiem darbiem, un tā piedāvā unikālu iespēju iepazīties ar viņa radošumu un ietekmi uz Latvijas dizaina pasauli.

Jāņa Krieva mantojums

Dizainers un vides mākslinieks Jānis Krievs bija viens no spilgtākajiem talantiem Latvijas radošajā jomā, kurš ar saviem darbiem spēja iemūžināt laiku un telpu. Viņa darbi izcēlās ar oriģinalitāti un estētiku, kas vēl joprojām iedvesmo daudzus jaunos māksliniekus. Kurators Vilnis Vējš raksturojis Jāni Krievu kā cilvēku, “kurš skrēja pa priekšu laikam un vilka laiku aiz sevis”, uzsverot viņa spēju prognozēt tendences un radīt darbus, kas palikuši aktuāli arī mūsdienās.

Izstādes saturs un formāts

Izstādē "Pagājusī nākotne" apmeklētāji varēs iepazīties ne tikai ar Krieva radītajiem dizaina objektiem, bet arī ar vides mākslas projektiem, kas bijuši nozīmīgi Latvijas ainavā. Ekspozīcija ietver dažādu formātu darbus, kas atspoguļo Krieva radošo ceļu, kā arī sniedz iespēju izprast viņa filozofiju un pieeju mākslai. Patiesi īpaša izstādes iezīme būs videoinstalācijas un interaktīvi risinājumi, kas ļaus apmeklētājiem uzsākt dialogu ar Krieva radošo mantojumu.

Secinājumi un nozīme

Jāņa Krieva radošais mantojums ir ne tikai nozīmīgs Latvijas kultūras sastāvdaļa, bet arī iedvesma nākamajām paaudzēm. Izstāde "Pagājusī nākotne" būs iespēja ikvienam interesentam iepazīt un izprast viņa ieguldījumu dizainā un vides mākslā, kā arī apzināties, cik svarīgi ir saglabāt un aplūkot tādus talantus, kāds bija Jānis Krievs. Aicinām visus apmeklēt šo izstādi un iepazīt unikālo Latvijas radošo pasauli!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas