Pati lūdzas uz bērnu namu. Skarbais Iļjanas stāstsCiti
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:38
  • NRA
  • 4

Pati lūdzas uz bērnu namu. Skarbais Iļjanas stāsts

Ģimenes fons un bērnība

Iļjana (30) ir jauna sieviete, taču viņas dzīves stāsts ir apbēdinošs. Viņas bērnība bija sarežģīta un pārvērta viņu par cilvēku, kurš joprojām jūtas kā bērns. Lielāko daļu no saviem jaunības gadiem viņa pavadīja pie vardarbīgās vecmāmiņas, kas ne tikai kontrolēja viņu, bet arī izpildīja psiholoģisku teroru. Šāda vide neļāva Iļjanai attīstīties kā normālai pusaudzei un ievērojami ietekmēja viņas turpmākās attiecības un uzvedību.

Visu meklējot aizbēgt

Līdz 13 gadu vecumam Iļjana centās bēgt no mājas un izbēgt no vecmāmiņas kontroles. Beidzot, kad situācija kļuva neizturama, viņa pati lūdza, lai viņu pārved uz bērnu namu, kur viņa varētu būt kopā ar savām māsām un brāļiem. Šis lūgums par palīdzību iezīmēja sākumu grūtiem gadiem, kas viņu pavada arī pieaugšo vecumā.

Strīdi ar pieaugušo dzīvi

Neskatoties uz to, ka Iļjana ir pieaugusi, viņa bieži jūtas kā 15 gadus veca. Šī sajūta liek viņai cīnīties ar pieaugušās dzīves izaicinājumiem. Iļjana cenšas strādāt, taču bieži maina darbavietas, jo nespēj pielāgoties pieaugušajai atbildībai un neprata tikt galā ar ikdienas stresu.

Aizraujas ar alkoholu un marihuānu

Saspringtās attiecības un emocionālā trauma, kas iegūta bērnībā, ir veicinājušas Iļjanas aizraušanos ar alkohola un marihuānas lietošanu. Šie ieradumi kalpo kā īslaicīga izbēgšana no realitātes, bet ilgtermiņā tikai pastiprina viņas grūtības tikt galā ar dzīvi.

Ceļš uz atveseļošanos

Iļjanai ir jātiek galā ar savu pagātni, lai varētu veidot veselīgu nākotni. Viņas stāsts ir piemērs tam, cik grūti ir dzīvot ar emocionālām traumām un kā tās var novest pie destruktīvām uzvedībām. Ir svarīgi, lai sabiedrība veltītu uzmanību tam, kā palīdzēt jaunajiem cilvēkiem, kuri ir cietuši no vardarbības un emocionālās traumas, lai viņi varētu uzsākt savu ceļu uz atveseļošanos un piepildītu savas dzīvības. Šis stāsts ir aicinājums gan izpratnei, gan atbalstam, jo aiz katra šāda stāsta slēpjas cīņa par dzīvību un cerību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas