Piektdien satiksmes negadījumos cietuši 16 cilvēkiKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 12. oktobris 11:16
  • VS
  • 6

Piektdien satiksmes negadījumos cietuši 16 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumu statistika

Aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti vismaz 140 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir augsts rādītājs un liecina par satiksmes drošības trūkumu. Valsts policija ir informējusi, ka šajos negadījumos cietušas 16 personas, kas raisa bažas par ceļu drošību.

Administratīvie pārkāpumi

Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemti 483 administratīvo pārkāpumu lēmumi. No tiem 186 ir saistīti ar ātruma pārsniegšanu, kas norāda uz apzinātu likuma pārkāpšanu un atbildības trūkumu starp autovadītājiem. Tāpat trīs gadījumos tika konstatēta agresīva braukšana, kas var radīt nopietnus riskus gan pārējiem satiksmes dalībniekiem, gan pašiem vadītājiem.

Alkohola un narkotiku ietekme uz satiksmi

Valsts policija ziņo, ka tiek veiktas nopietnas darbības, lai samazinātu vadītāju braukšanu alkohola reibumā. Aizvadītajā diennaktī uzsākti četri administratīvo pārkāpumu procesi par šo pārkāpumu. Turklāt sākti deviņi kriminālprocesi, kas liecina par nopietnāku situāciju ceļu satiksmē. Viena kriminālprocesa uzsākšana bija saistīta ar transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu ietekmē, kas rada satiksmei nopietnus riskus.

Secinājums

Šie dati norāda uz nepieciešamību pastiprināt kontroli uz ceļiem un veikt izglītojošas aktivitātes, lai palielinātu sabiedrības izpratni par ceļu satiksmes drošību. Ir svarīgi, lai katrs autovadītājs apzinātos savu atbildību un ievērotu noteikumus, lai mazinātu negadījumu skaitu un nodrošinātu drošu braukšanu visiem satiksmes dalībniekiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas