Pilis un muižas gatavas uzņemt viesus Leģendu naktī
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 17:58
  • LSM
  • 6

Pilis un muižas gatavas uzņemt viesus Leģendu naktī

Pilis un muižas gatavas uzņemt viesus Leģendu naktī

2023. gada 26. oktobrī, Latvijas vēsturei bagātās pilis un muižas pulcēs apmeklētājus Leģendu naktī, kad vairāk nekā 60 šādas ēkas atvērs savas durvis. Šī nakts solās būt neparasta pieredze visiem, kuri vēlas iepazīties ar seno ēku noslēpumiem un mītiskām leģendām.

Vēstures stāsti un mītu atmosfēra

Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties īpašās ekskursijās un dažādos notikumos, kuros tiks atklāti vēsturiski stāsti par katru no ēkām. No senām leģendām līdz mūsdienīgām interpretācijām, šī nakts izstāstīs stāstus par Latvijas kultūras mantojumu, kas ir jūtams visās pilīs un muižās.

Īpaši notikumi un aktivitātes

Leģendu nakts ietvaros katra pils un muiža plāno rīkot unikālas aktivitātes, kas iepriecinās tās viesus. Būs iespējas piedalīties gaismas instalāciju šovos, mītisku tēlu atveidojumos, kā arī klausīties stāstījumus un leģendas, kas saistās ar katru vietu. Aktivitātes ir izstrādātas gan bērniem, gan pieaugušajiem, padarot šo notikumu pieejamu visai ģimenei.

Aicinājums apmeklētājus

Šī ir lieliska iespēja izjust vēsturisko gaisotni un iegūt jaunas zināšanas par Latvijas kultūru un vēsturi. Apmeklētāji tiek aicināti iepriekš reģistrēties, lai nodrošinātu vietas un varētu pilnībā izbaudīt šo unikālo notikumu. Neatkarīgi no tā, vai esat vēstures entuziasts vai vienkārši meklējat jaunu piedzīvojumu, Leģendu nakts solās būt neaizmirstama! Leģendu nakts ir ne tikai iespēja izzināt pagātni, bet arī svinēt tagadni un nākotni, apvienojot cilvēkus caur stāstiem par mūsu kopējo mantojumu. Neaizmirstiet pievienoties šai burvīgajai nakts piedzīvojumā!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas