Pilotprojekta īstenošanai vienotās biļetes izveidei Pierīgā prasa 647 000 eiro; vienotā biļešu cena plānota 2 eiroRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 12:17
  • NRA
  • 6

Pilotprojekta īstenošanai vienotās biļetes izveidei Pierīgā prasa 647 000 eiro; vienotā biļešu cena plānota 2 eiro

Jaunā iniciatīva transporta jomā

Saskaņā ar Satiksmes ministrijas (SM) ziņojumu, tiek plānots īstenot pilotprojektu, kura mērķis ir izveidot vienotu biļeti transportam Pierīgas reģionā. Šī iniciatīva prasīs ievērojamus finanšu ieguldījumus – kopumā nepieciešami 647 000 eiro. Šis projekts ir solis pretī efektīvākai un ērtākai sabiedriskā transporta izmantošanai.

Vienotās biļetes detaļas

Projekts paredz vienotā biļešu izveidi, kuras cena plānota 2 eiro. Šāda pieeja ļaus pasažieriem iegādāties biļetes vienā vietā, kas būtiski uzlabos sabiedriskā transporta pieejamību un pārvadājumu ērtības. Vienotās biļetes modelis varētu sekmēt lielāku sabiedriskā transporta izmantošanu, samazinot riteņu transporta slodzi un sekmējot videi draudzīgāku pārvietošanās veidu.

Finansējums un nākamie soļi

Mācoties no ārvalstu pieredzes, Latvijas transporta iestādes ir nolēmušas ieguldīt līdzekļus, lai izstrādātu jaunu biļešu sistēmu, kas atvieglos sabiedriskā transporta izmantošanu. Šobrīd ziņojums par šo pilotprojektu ir iesniegts saskaņošanai Tiesību aktu portālā (TAP), kas nozīmē, ka tuvākajā laikā varētu tikt uzsākta konkrētu plānu izstrāde un budžeta sadalījums.

Sabiedrības reakcija un sagaidāmie rezultāti

Sabiedrībā jau izskanējuši atbalsta vārdi šim projektam, jo vienotā biļete varētu ievērojami atvieglot ikdienas pārvietošanos, īpaši tiem, kas ikdienā izmanto vairākus transporta veidus. Projektam ir potenciāls uzlabot ne tikai transporta sistēmas efektivitāti, bet arī veicināt ilgtspējīgu attīstību Pierīgā. Pagaidām ceram uz pozitīvu attieksmi no lēmumu pieņēmējiem un veiksmīgu šī projekta īstenošanu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas