• 2024. gada 1. septembris 09:07
  • TV3
  • 12

Pirmajā septembra dienā gaidāms īslaicīgs lietus; iespējams arī pērkona negaiss

Laika prognoze pirmās septembra dienas rītā

Svētdien, 1. septembrī, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka vairumā reģionu valsts teritorijā būs gaidāms īslaicīgs lietus. Šī diena iezīmēs sākumu jaunajam mācību gadam, un laika apstākļi var radīt dažas neērtības tiem, kas dosies uz skolu vai citiem pasākumiem.

Izsistās pērkona negaiss

Ne tikai lietus, bet arī pērkona negaiss ir iespējamais laika fenomens svētdien, kas var sākties jau rīta stundās, un tas var turpināties visu dienu. Sinoptiķi aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un izvērtēt laika apstākļus, lai izvairītos no iespējamām nepatikšanām.

Ko drīkst sagaidīt no laika apstākļiem?

Pērkona negaisi parasti ir saistīti ar intensīviem nokrišņiem un spēcīgām vēja brāzmām, tāpēc ir svarīgi sekot līdz jaunākajām prognozēm un būt informētiem par potenciālajiem riskiem. Valsts meteoroloģiskais dienests ieteic, ja novērojat pērkona negaisu, palikt telpās un izvairīties no aktivitātēm ārpusē.

Ieteikumi iedzīvotājiem

Ņemot vērā gaidāmos laika apstākļus, iedzīvotājiem ir ieteicams plānot savas aktivitātes tā, lai tās nenotiktu laikā, kad ir lielāka iespēja uz lietu vai pērkona negaisu. Ja iespējams, nodrošiniet sevi ar lietusmēteļiem un zālēm, ceļojot ārpus mājām.

Kopsavilkums

Lai gan pirmajā septembrī gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, tas noteikti nenozīmē, ka ir jāpārdzīvo spožā diena. Iedzīvotāji var izmantot šo laiku, lai sagatavotos jaunajam mācību gadam, vienlaikus piedaloties aktivitātēs, kas ir drošas laika apstākļu robežās.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas