Policija pie Kokneses aiztur vairāk nekā 300 kilogramus hašišaKriminālziņas
Foto un virsraksts: VS
  • 2024. gada 4. oktobris 19:15
  • VS
  • 12

Policija pie Kokneses aiztur vairāk nekā 300 kilogramus hašiša

Aizturēta organizēta noziedzīga grupas dalībnieku tuvība Koknesē

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, sadarbojoties ar Nodokļu un muitas lietu prokuratūru, 2. oktobrī aizturēja organizētas noziedzīgas grupas dalībniekus. Tiek ziņots, ka grupas locekļi, pārvietojoties ar speciāli izveidotu kravas automobili, centās izvest no Latvijas vairāk nekā 300 kilogramus hašiša.

Kratīšanas un aizturēšanas operācija

Aizturēšanas operācijā piedalījās arī VID Muitas pārvaldes kinologi un narkotisko vielu meklēšanas suņi. Veiktas kratīšanas, kuras notika ne tikai aizturēto personu dzīvesvietās, bet arī automobiļos un citos objektos Rīgā un tās reģionā. Kratīšanas laikā tika atklāts, ka noziedzīgā grupējuma vadītājam pieder ekskluzīvs dzīvesveids, jo pie viņa atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi vairāk nekā 40 000 eiro apmērā.

Kriminālprocess un tā izmeklēšana

Trīs personām, kas tiek uzskatītas par nozieguma organizatoriem, piemērots apcietinājums. Pārējām iesaistītajām personām tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu. Šis organizētais noziedzības grupējums iepriekš tika pamanīts saistībā ar akcīzes preču un narkotiku kontrabandu. 2024. gada februārī VID jau pārtrauca viņu plānus ievest Latvijā vairāk nekā 900 000 kontrabandas cigarešu.

Plānotās narkotiku pārvietošanas vērtība

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm, šī hašiša kravas vērtība, realizējot to "melnajā" tirgū Krievijā, varētu sasniegt aptuveni 1,5 miljonus eiro, un to varētu izgatavot līdz pat 1,2 miljoniem smēķējamās "devas".

Narkotiku kontrabandas novēršana Latvijā

VID informē, ka muitas kontrole tiek veikta nepārtraukti, lai novērstu pārkāpumus un noziegumus, kas saistīti ar nelikumīgu preču, tostarp aizliegtu vielu, pārvietošanu. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība. 2024. gadā VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē jau uzsākti 121 kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz VS portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas