Portālam «Latvija.lv» nevarēs piekļūt ar internetbanku
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:26
  • LSM
  • 5

Portālam «Latvija.lv» nevarēs piekļūt ar internetbanku

Portāla «Latvija.lv» autentifikācijas izmaiņas

Portālam «Latvija.lv», kas ir Latvijas valsts sniegto pakalpojumu elektroniskā platforma, drīzumā būs būtiskas izmaiņas piekļuves veidos. No nākamā gada lietotāji vairs nevarēs autentificēties, izmantojot populāro internetbanku autentifikāciju. Šī izmaiņa radīs iespaidu uz daudziem iedzīvotājiem, kuri līdz šim aktīvi izmantoja šo ērtos un ātrus piekļuves veidu.

Jaunā autentifikācijas sistēma

Jaunās drošības prasības paredz, ka portāla apmeklētājiem būs jāizmanto citi autentifikācijas risinājumi, piemēram, eID karte, mobilā lietotne vai cita digitalizēta identitāte. Šāda izmaiņa ir ieviesta, lai uzlabotu datu drošību un novērstu iespējamos identitātes zādzības gadījumus. Valsts plāno uzsvērt, cik nozīmīgi ir izvēlēties drošus un pārbaudītus identificēšanas risinājumus.

Sabiedrības reakcija

Šīs izmaiņas noteikti izraisīs dažādas reakcijas sabiedrībā. Daudzi lietotāji ir pauduši bažas par iespējamo piekļuves grūtību pieaugumu, jo internetbankas ir bijušas ērts un pazīstams rīks plašākai sabiedrībai. Turklāt daļa iedzīvotāju pat nemaz nezina par citiem piekļuves veidiem un varētu saskarties ar grūtībām, mēģinot adaptēties jaunajai sistēmai.

Valsts plāni un nākamie soļi

Valsts pārvalde apzinās šīs problēmas un plāno veikt izglītojošas kampaņas, lai informētu sabiedrību par jaunajām piekļuves iespējām un to, kā tās izmantot. Pavadošās aktivitātes ietvers seminārus un informatīvus materiālus, kas palīdzēs lietotājiem vieglāk saprast un pielāgoties riņķojošajām izmaiņām.

Kopsavilkums

Lai gan izmaiņas portāla «Latvija.lv» autentifikācijas procesā var radīt zināmas izaicinājumus, tās ir vērstas uz iedzīvotāju datu drošības celšanu un uzlabojumiem digitālajā identitātē. Cik efektīvi iedzīvotāji spēs pielāgoties jaunajiem noteikumiem, laiks rādīs, bet ir skaidrs, ka visiem būs jāsadarbojas, lai nodrošinātu drošu un efektīvu piekļuvi valsts pakalpojumiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas